Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі демонтували пам’ятники Горькому та Чкалову

Сьогодні, 26 грудня, згідно з рішенням Виконавчого комітету Дніпровської міської ради №1055 від 06.12.2022 року, у Дніпрі продовжили демонтаж пам’ятників, пов’язаних з радянським минулим. Таким чином демонтували 8 памʼятників. Один з них — памʼятник письменнику Максиму Горькому.

Спочатку комунальні служби провели комісійне обстеження цього памʼятника і постаменту та визначили, що заставні кріплення потрібно буде зрізати для того, щоб безперешкодно підняти фігуру.

Також сьогодні було демонтовано памʼятник льотчику Валерію Чкалову. Ці роботи проводилися також згідно з рішенням Виконавчого комітету Дніпровської міської ради №1055 від 06.12.2022 року.

Всі демонтовані пам’ятники буде відвезено на базу одного з комунальних підприємств міста під відповідальне зберігання, а їхня подальша доля буде вирішуватися фахівцями Дніпровської міської ради. Постаменти поки що не чіпали.

Що буде розміщено на місцях демонтованих памʼятників — поки невідомо. 

Станом на сьогодні вже демонтовано 5 памʼятників, а саме — памʼятник Булигіну, Дубініну, Чкалову, Горькому та Олександру Пушкіну. Наразі залишилося прибрати ще 3 памʼятники, а саме — Ломоносову, Матросову та генерала Юхиму Пушкіну. Всього у рішенні прописано демонтаж 8 памʼятників.

Читайте також: 4 роки по судах: демонтаж МАФів у Дніпрі визнано законним