Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі демонтували незаконно встановлену споруду

У Дніпрі продовжують боротися з незаконними спорудами. Цього разу в одному з дворів міста інспектори виявили самовільно встановлений навіс. Переговори з власником результату не дали — споруду не узаконили. Єдиним виходом став демонтаж.

У Дніпрі на проспекті Гагаріна демонтували чергову незаконну забудову. Мешканці двору таке рішення схвалюють. Кажуть, захаращення території — це неестетично, і більш того — небезпечно.

Людмила, місцева мешканка: «Дійсно, коли вона не має нічого до житлового комплексу, то треба знести його – та і все. Ніяких документів немає, нічого».

Марина, місцева мешканка: «Вони прибудували, цього нічого не було. У нас був садок для дітей. Все, щоб прибрати це все. Все чуже прибрати».

Світлана, місцева мешканка: «Заходиш у двір — машин не видно, виходиш — теж не видно. Виходиш з візочком, а машина виїжджає».

За чергову ліквідацію незаконної конструкції взялись профільні служби міста.

Олег Брожак, головний спеціаліст відділу благоустрою КП «Управління контролю за благоустроєм міста» ДМР: «На кожному районі працює свій інспектор, який проводить планові перевірки майже кожного двору і виявляє ці порушення. На прилеглій території було збудовано металеву споруду, а саме навіс. Таким чином власник споруди вирішив влашутвати собі паркомісце. У ході перевірки було виявлено, що дана споруда була побудована без жодних документів, а також її розміщення суперечить правилам благоустрою міста».

Незаконні забудови — стихійне явище в Дніпрі. Містяни проти ганебної тенденції.

Юлія, дніпрянка: «Якщо вони будуть заважати паркуванню швидкої допомоги чи іншим важливим автомобілям, які не зможуть заїхати чи припаркуватись, поліція так само, то їх потрібно зносити. Якщо вони документально не оформлені, то треба мати документи. Якщо їх немає, то немає і виходу».

Андрій, дніпрянин: «Якби там була хоч архітектура якась — зрозуміло. А якщо халабуда — ні, треба знести».

З початку року комунальні служби демонтували 30 подібних незаконних споруд. Та, незважаючи на регулярні рейди комунальників, сумлінності у незаконних забудовників не додається.

Читайте також: У Дніпрі ОПГ незаконно виготовляла і збувала спиртне та сигарети