Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі демонтують два підʼїзди будинку, які були вщент зруйновані ворожою ракетою X-22

Вперше в Україні. Розпочався демонтаж частини будинку поруч з вцілілими під’їздами. Робітники нині розбирають 9-й поверх будинку № 118 по вул. Набережна Перемоги. Ця адреса відома кожному дніпрянину, бо в січні 2023 року у багатоповерхівку влучила ворожа ракета.

Вже 10 днів робітники демонтують третій підʼїзд. Олександр зараз буде відкріпляти плиту від крану.

Всі роботи виконують з ювелірною точністю. Обережно розбирають блок, зачищають кожну деталь, а потім спускають все баштовим краном. До того ж треба уважно стежити за конструкціями та укріплювати їх. Усього тут демонтують більше тисячі панелей.

«За технікою безпеки все одно залишається певна ймовірність обвалення. Робота не є простою, можна сказати, що вона неординарна, оскільки таке не робиться щодня. На сьогоднішній день ми розібрали ліфтову шахту, розібрали технічні поверхи і практично завершуємо розбір 9-го поверху», – розповів Олександр Романцов, головний інженер підрядної компанії.

На час робіт мешканців 36 квартир відселили.

«Міська рада надає матеріальну допомогу щодо оренди житла. Це буде діяти протягом періоду демонтажу. Підрядник працює відповідно до умов договору та планів, які зафіксовані в договорі. Підрядник дотримується графіку, тому наразі ми не маємо жодних питань до нього», – пояснив Сергій Файфер, директор департаменту житлового господарства ДМР.

Після завершення другого етапу, приступлять до  упорядкування фасадної частини будинку.  Всі роботи планують завершити до кінця 2024 року.

Читайте також: Війська рф атакували Нікопольщину 9 дронами-камікадзе та обстріляли з важкої артилерії – ОВА