Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі чоловік продовжує воювати з «рейдерами Наріка» за свій будинок

У Дніпрі чоловік продовжує воювати з «рейдерами Наріка» за свій будинок. Схему привласнення майна відомим у Дніпрі рейдерами описує Дмитро Жеравін – чоловік судиться за своє житло у Новоолександрівці не перший рік, у різних інстанціях.

Цього разу в апеляції розглядали позов про офіційне його виселення. Хоча повноправного власника нерухомості Верховний суд ще не встановив – опоненти позбавляють Дмитра як можуть. Яким було рішення суду?

Фінальне засідання в Апеляційному суді Дніпра щодо будинку Дмитра Жеравіна проходило емоційно. Розгляд стосувався рішення про виселення чоловіка із власного житла, адже на нього претендує інша людина.

Нагадаємо, будинку в Новоолександрівці Дмитра позбавили шляхом складної схеми: його фірму захопили, розграбували, щоб повернути гроші інвесторам, будинок він заклав під позику, якої насправді – не існувало.  

Позичальник і начебто новий власник будинку – Роман Сізоненко, вимагав виселити Дмитра з будинку. Але тут нюанс – чоловік там не живе, бо житло на Сонячній, 16 до цього окупували. Існує кримінальне провадження щодо силового захоплення будинку. Відповідну заяву Дмитро подав ще 7 лютого.

Цього разу у судовій залі порозуміння знову не відбулося. Право власності на будинок нині розглядають в Касаційному суді, Жеравін просить апеляцію скасувати рішення про власне виселення і закрити справу поки не стане рішення чий же то будинок. Захист Сізоненка з позицією Дмитра – категорично не згоден.  

Суд двічі видалявся у нарадчу кімнату, та врешті виніс рішення. 

«Колегія апеляційного суду постановила скаргу Дмитра Жеравіна задовольнити частково, рішення Індустріального суду скасувати, позовні вимоги Сізоненка – залишити без задоволення», —  оголосив суд.

«Сьогодні ухвалили рішення відмовити взагалі Сізоненка щодо позову про виселення. У нього нема підстав мене виселяти, стверджувати, що він  є власник. Буде розгляд в касаційній інстанції щодо цього, а сьогодні я вважаю суд ухвалив законне рішення», —  Дмитро Жеравін, постраждав від рейдерів.

Тожтепер виселити Дмитра з будинку не мають права. Але проблема залишається: житло вже відкрито здають в оренду поки чоловік судиться. І робить це особисто дніпровський ексчиновник – Віталій Мархасін. 

«Мархасін, я спілкувався з ним близько, він багато разів стверджував, що працює на Еміля, і свої чорні бандитські справи робить для цього угруповання», — каже Жеравін.

Еміль Арутюнян – поплічник Олександра Петровського на прізвисько «Нарік». Саме вони, на думку потерпілого, складають верхівку угруповання, яке привласнює чуже майно у Дніпрі. Тим часом, боротьба за будинок триває.

Читайте також: Боротьба з незаконною забудовою у Дніпрі: черговий позов мерії до братів Каснерів