Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі черговий по місту перевірив ремонтні роботи та демонтаж радянської символіки

Ремонт будинку та демонтаж «тоталітарного символу». Черговий по місту Владислав Грицай перевірив, як виконали ремонт покрівлі та перекриття між поверхами в будинку, який у травні зазнав пошкоджень через ворожу ракетну атаку. Також черговий побував на локації, де проходив демонтаж комуністичної символіки. 

У ніч проти 9 травня внаслідок ворожої ракетної атаки пошкоджень зазнав житловий будинок №29 на просп. Дмитра Яворницького. 

Оперативно розпочалися ремонтні роботи, їх виконували у декілька етапів. Наразі вони завершені. 

«Вони виконувались в три етапи . Спочатку виконали аварійні роботи. Потім ми виконали ремонт покрівлі, замінили всі труби на чердаку. Після цього у людей тепер все гаразд. Роботи виконали якісно та згідно графіку, ремонт не завдав мешканцям будинку незручностей», — пояснює Владислав Грицай, директор департаменту житлового господарства ДМР.

«На заміну стель близько двох неділь, на заміну покрівлі близько тижня, а після цього заміна сантехніки теж тиждень», — додає Сергій Карпенко, директор КП «Жилсервіс-14» ДМР.

Жителька будинку Олександра запевняє, уважно слідкувала за роботами.  

«Добре робили, вони швидко зробили. Хлопці молоді, я ходила дивилась, що вони там лазять по горищу», — каже вона.

На вулиці Робочій демонтують радянську зірку, яка розташована на шпилі однієї з веж-близнюків. 

Незабаром замість тоталітарної символіки туди встановлять український тризуб. Потім розпочнуть ремонтні роботи фасаду, а саме його архітектурної складової.

«Він буде точно такий же, як протилежний будинок. Новий, гарний, покрашений і ще будуть замінені вікна. Там, бачите, високі арочні вікна. Це вже не жила частина цієї башні, але вони також будуть замінені зі старих вікон на металопластикові і буде все гарно», — каже Володимир Грицай.

На місці працює великогабаритний кран та бригада з 8 людей, які зіткнулись лише з однією складністю.  

«Висота це перша складність, яка тут може бути», — зазначає Євген Богомол, керівник підрядної організації.

Усі зазначені роботи будуть завершені за півтора місяця. 

Читайте також: Окупанти обстріляли Нікополь з важкої артилерії