Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі через події навколо Запорізької АЕС рятувальники вимірюють радіаційний фон

У зв‘язку з ситуацією, що відбувається навколо Запорізької атомної електростанції, у місті досліджують радіаційний фон. Протягом дня на території Дніпра працює спеціальний пересувний автомобіль радіаційної та хімічної розвідки важкого типу.

«Допустимі значення на території України 0.3 мікрозіверт. На даний час на даному місці 0.4 мікрозіверта. Це означає, що в 8 раз менше допустимих значень».

Росія погрожує терористичним актом на Запорізькій АЕС. Тож моніторинг радіаційного фону стає необхідністю для регіону. Спецавтомобіль рятувальників вже перевіряє стан радіаційної та хімічної ситуації у Дніпрі.

Сергій Корінний, начальник управління реагування надзвичайних ситуацій Головного управління ДСНС в Дніпропетровській області: «Всі ми чули про ті загрози, які можуть відбутися по Запорізькій атомній електростанції. І внаслідок цього було прийнято рішення ДСНС, рішення про проведення роботи щодо замірів хімічного та радіаційного фону в повітрі на територіях, які знаходяться поблизу Запорізької атомної електростанції».

Машина оснащена приладами, необхідними для проведення оперативного аналізу радіаційної та хімічної розвідки у радіусі 10 кілометрів, а також засобами індивідуального захисту та системою супутникового зв’язку. Зазвичай такий автомобіль виїжджає на завдання тільки за необхідності.

Олександр Федоров, старший лейтенант служби цивільного захисту: «Даний автомобіль знаходиться на бойовому чергуванні у мобільно-рятувальному центрі швидкого реагування, і долучається до моніторингу радіаційного фону та хімічного спостереження в залежності від їх потрібності».

Сьогодні спеціалісти перевіряли рівень небезпеки тільки у Дніпрі. Найближчим часом перевірки продовжать у всій області.