Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі через неправильно припарковане авто енергетики не змогли вчасно подати світло

В оселях Дніпра темрява настає не лише через масовані обстріли агресора, а й через самих мешканців та гостей міста, які залишають свої автівки не за правилами. Майже щоденно до інспекції з питань контролю за паркуванням звертаються представники ДТЕК. Сьогоднішній день не став виключенням. В одному з дворів Дніпра згорів трансформатор, але оперативно виконати ремонтні роботи енергетики не змогли. Все через автівку, яка заблокувала доступ до пошкодженого обладнання.

Замість того, аби одразу взятися до роботи, спеціалістам довелося телефонувати до інспекції з паркування та чекати на їх прибуття. Протягом цього часу люди залишалися без світла.

Власника автівки вдалося розшукати. Водій переставив транспортний засіб. З ним провели роз’яснювальну роботу. Якби він не з’явився, авто б евакуювали через пряме порушення ПДД, а його власник сплатив би штраф, вартість евакуації та зберігання на штрафмайданчику.

“У важкий для всієї країни час, коли маємо проблеми з енергопостачанням, деякі автомобілісти загострюють ситуацію ще більше. Герой сьогоднішньої історії на своєму прикладі виразно продемонстрував, чому необхідно дотримуватися правил паркування”, – зазначають в інспекції з питань контролю за паркуванням.

І закликають водіїв Дніпра не блокувати проїзд аварійним та комунальним службам.

“Перш ніж залишити автівку, згадайте правила дорожнього руху й оберіть таке місце, де транспортний засіб не буде заважати іншим”, – наголошують в інспекції.

Читайте також: Безпека на дорогах: у Дніпрі батькам нагадали про необхідність носити дітям світловідбивальні елементи.