Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі близько 400 викладачів вчаться створювати авторські відеоуроки

Нові виклики для вчителів. Коли нема світла чи інтернету або довго лунає повітряна тривога, навчальний процес під загрозою зриву. Щоб учні успішно засвоювали нові матеріали, за ініціативи департаменту гуманітарної політики створено проєкт «Non-stop education. Відео контент». Тепер викладачі створюють власні авторські відеоуроки, що полегшує учбовий процес в умовах війни. 

В умовах воєнного стану у Дніпрі затверджена дистанційна форма освітнього процесу. Довготривалі тривоги, вимкнення електрики та інтернету заважають проводити уроки.

Тетяна Нікіфорова, в.о. директорки Центру професійного розвитку «Освітня траєкторія» ДМР:
«Було запропоновано нашим всім педагогам створювати власні авторські відеоуроки. Чому саме авторські власні відеоуроки? Насправді дійсно, вони в мережі інтернет є, дуже багато відеоуроків, які викладені в соцмережах і в інтернеті. Але ж кожна дитинка, вона звикає до свого вчителя, до його стилю викладання, до його голосу, до його темпу викладання».

Вчителі інформатики допомагають колегам адаптуватись — навчають викладати за новим форматом відеоуроків.

Тетяна Нікіфорова, в.о. директорки Центру професійного розвитку «Освітня траєкторія» ДМР: «На сьогоднішній день ми навчили близько 400 педагогів, які звернулися до нас з такою потребою. Але просто записати відеоурок — це не є проблемою. Запит є такий, щоб його відредагувати, щоб створити цікавий відеоролик, вставити туди цікавинки, які були би дітям, в тому чи іншому плані з того чи іншого предмету, цікаві».

Проводять навчання педагогів. Напередодні в закладах освіти серед батьків та дітей проводили добровільне опитування. Більшість — «За» нововведення.

Світлана Клявченко, начальниця відділу освітньої діяльності управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР: «Близько 70% батьків відгукнулися, що вони задоволенні. Тобто десь 41% позначили, що це дуже гарно організовано, освітній процес, і 30% оцінюють, як добре проведення за дистанційною формою навчання. Учні, я ж сказала, що критичніші — десь 40% зазначили, що процес проводиться на високому рівні».

В навчальному проєкті «Non-stop education. Відео контент». Відео контент» беруть участь всі вчителі освітніх предметів.