Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі близько 200 учасників Університету третього віку відвідують заняття зі скандинавської ходьби

Свіже повітря та спорт – це запорука здоров’я та довголіття. У цьому впевнені учасники Університету третього віку, які сьогодні зібралися на заняття зі скандинавської ходьби на ж/м Перемога. Подивитися як проходить тренування у людей поважного віку приїхав і директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Артем Нідєлько.

«Ми в цьому році і в попередніх роках намагалися зробити так, аби на наші заняття могли прийти мешканці різних районів. Тому спортивні заняття у нас проходять на багатьох локаціях. Ми пропонуємо і китайську гімнастику «Плейстик», східні танці, бачату, оздоровчу гімнастику. Всі наші спортивні заняття користуються популярністю, я й сам сьогодні долучився до заняття. Це додає енергії, легкості і звичайно, що всі ці заняття допомагають перебороти стрес, який зараз є у кожного з нас», – зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Артем Нідєлько.

Пані Галина ходить до Університету третього віку лише 3 місяці. Одразу записалася на заняття з скандинавської ходьби і говорить, що це було дуже правильне рішення, адже результат від цього виду спорту вже відчуває на собі.

«Заняття мені дуже подобаються, я ходжу на них із задоволенням. Маю бажання і надалі ходити, не дивлячись на погоду. Заняття починається з зарядки, під час неї задіюються всі наші м’язи, потім ми ходимо, кожен обирає свій темп, бо хтось йде швидше, хтось більш повільно. А в кінці в нас заминка, де м’язи вже розслабляються. У багатьох людей, хто займається скандинавською ходьбою був високий тиск, після цього він падав, у інших навпаки був низький, а потім нормалізувався, для серця теж корисно», – говорить учасниця УТВ Галина Удовиченко.

Заняття зі скандинавської ходьби відвідує близько 200 учасників. Палиці учасникам надаються безкоштовно. Загалом тренування проходять 6 разів на тиждень на 4 локаціях – у парку Глоби, парку Шевченка, парку Гагаріна та на ж\м Перемога-5.

«Ми тут займаємося вже 2 роки. Кожен вівторок та четвер, взимку і влітку, при будь-якій погоді, при будь-якій температурі. І я бачу по цим людям, що вони дійсно стали міцні душею та тілом. Вони ходять рівненько після тренування і відчувають себе більш комфорно у власному тілі. Ми задіюємо і руки, і ноги, і плечі, а найголовніше, що після заняття навіть думки стають легшими», – розповідає тренерка УТВ Тамара Зенченко.

Проєкт УТВ створений за ініціативи міського голови Дніпра Бориса Філатова і є абсолютно безкоштовним для всіх учасників. Наразі учасниками УТВ є більше 15 тисяч людей. З них 1 тисяча – це внутрішньо переміщені особи. З початку року до УТВ записалися 1336 нових учасників.

Щоб стати учасником Університету третього віку потрібно надати заяву з пред’явленням оригіналів та копії паспорта, пенсійного посвідчення (за наявності), ідентифікаційного номеру та довідки ВПО (у випадку з внутрішньо переміщеними особами). Всі документи потрібно принести на вулицю Старокозацька, 40Б.

Читайте також: Підприємства електротранспорту Дніпра підготували для містян 10 пунктів незламності