Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі артисти державного цирку влаштували виставу у метро, під час якої збирали кошти для тварин

Дресировані тварини, гімнасти, жонглери, ілюзіоністи та клоуни під землею демонстрували власні здібності. Артисти Дніпровського державного цирку виступили на станції метро «Вокзальна» у Дніпрі з дитячою програмою.

Циркова вистава під землею – унікальна, кажуть організатори. В такому форматі глядачі її побачили вперше. Артистам довелось спуститися в підземелля, бо традиційні вистави неможливі через ракетну небезпеку. До повномасштабного вторгнення росіян збирати людей у метро просто не було сенсу. Наразі ж виступи у підземці стають вимушеним трендом.

Віктор Шабатько, генеральний директор Дніпровського державного цирку: «Артисти, такі як Вакарчук, Друга Ріка, ТНМК – вони змогли! Ми подумали, чому й ми не спробуємо. Малим складом, малою кількістю тварин ми вирішили з “Культурною столицею”, за підтримки місцевої влади, спробувати».

Керівник Дніпровського цирку Віктор Шабатько розповідає: захід благодійний. Артисти збирають кошти для циркових звірів та тварин у волонтерських центрах, які потерпають від війни. При цьому вхід на виставу зробили вільним.

Віктор Шабатько, генеральний директор Дніпровського державного цирку: «Це пожертва на тварин. Тому що ситуація така, що тварини у номерах – також біженці. Втекли від бомбёжки з харківського цирку. Виїхали з велики труднощами, але виїхали».

Дресирувальниця Дар’я Майчук родом з Луганська. Що таке війна – артистка добре зрозуміла ще у 2014-му. У Дніпровському цирку Дар’я працює з носухами, єнотом, лисицею, голубами, кроликами та собаками. Зізнається, у часи загальної біди вважає за потрібне власним талантом хоча б якось підтримати співгромадян.

Дар’я Майчук, артистка-дресирувальниця: «Выступать в метро – такого еще никто не делал из артистов цирка. Тем более с животными. Это новый опыт, это вызов. Сегодня я взяла с собой две собаки и енота. Вроде как им даже очень нравится, здесь прохладно. К шумам, звукам они привыкшие».

Окрім тварин та інших артистів, під землею виступили ще й повітряні гімнасти. Виступ побачили більше сотні глядачів. Серед них і Тетяна Грищенко разом з донькою Поліною.

Тетяна Грищенко, відвідувачка заходу: «Ми прийшли підтримати цирк, наше місто, нашу Україну. Звичайно, ми будемо жертвувати на тварин, на їхній корм, на їжу».

Окрім дніпрян на виставу завітали і переселенці з міст, де наразі тривають активні бойові дії.