Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі активно встановлюються бетонні захисні укриття

За дорученням міського голови Бориса Філатова у Дніпрі активно встановлюються бетонні захисні укриття, які мають убезпечити людей від вибухової хвилі та уламків у разі ракетного удару. Як триває цей процес перевірив черговий по місту Олексій Самілик – заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР.

На цьому заводі виготовляють захисні бетонні укриття. Їх розробили на основі тих, що створювались для військових у 2015 році. Вони модульні, мов конструктор. Тож їх можна компонувати у конструкцію будь-якого розміру і захистити до 150 осіб одночасно.

«Ці конструкції пройшли випробування не тільки у нас на полігоні, вони пройшли і випробування військові їх використовують, тому ми можемо сказати, що ці конструкції саме ті, які можна використовувати, вони мають найвищий клас безпеки – це клас А2», – каже Олег Яницький, представник заводу-виробника.

На виготовлення одного модулю йде день. За минулий рік по місту встановили 36 укриттів, цьогоріч – 22.

«Тут ми побачили весь процес виготовлення залізобетонних конструкцій від армування до повністю майданчика зберігання готової продукції, де їх навантажують в автомобілі і вивозять окремими модулями для установки», – каже Олексій Самілик, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР.

По вулиці Кондратюка, 1 встановлюють одну із захисних споруд. Черговий по місту перевірив процес монтажу модульних укриттів. Ставлять споруду окремими модулями. Вага одного – 5 тонн.

«Перевезення та монтаж безпосередньо самого бетонного виробу проходить за один день і після цього такі вже досить клопітливі роботи, як з проведення освітлення у модульну залізобетонну конструкцію, встановлення дверей, встановлення лавочок, урн та інше. Воно проходить близько 2 тижнів», – розповів Дмитро Коробов, начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР.

Модульні споруди захищають від ударної хвилі та уламків.

«Для військових встановлюємо і для взагалі для інших правоохоронних органів, ну і для людей, пасажирів громадського транспорту, які очікують транспорт на зупинках, в місцях масового скупчення людей, парках, скверах», – додав Олексій Самілик.

До кінця року планують встановити ще пів сотні споруд.

Читайте також: Пошкоджений російським обстрілом СК “Метеор” у Дніпрі відновлює роботу