Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі активні автори Бюджету участі під час війни продовжують опікуватися своїми районами

Реалізацію проектів-переможців минулорічного Бюджету участі призупинено. Але активні автори і під час війни продовжують покращувати свої райони. Один з них – Ігор Нікітін, автор найбільшої кількості проектів-переможців у своєму районі.

«Один из проектов поданный в 2020 году и, соответственно, реализован в 2021 году. Это был фундамент, ремонт его. И, соответственно, нанесли мы новую шубу, ее покрасили, чтобы это все держалось крепче».

Від початку війни дніпровські автори Бюджету участі підтримують порядок, безпеку та продовжують облаштувати свої райони. Один з них знаходиться на вулиці Івана Мазепи. Ігор Нікітін, голова правління ОСББ, вже четвертий рік поспіль зі своїми сусідами долучаються до конкурсу.

Ігор Нікітін, голова правління ОСББ: «У нас есть вайбер-группа дома. У нас часто бывает собрание жильцов, и в группе мы обсуждаем что мы хотим, какие проекты, какие идеи. Какие-то идеи подаю я, какие-то жильцы. Соответственно, под это все дело готовим проекты”.

Як розповів Владислав Соловйов, в цьому районі багато ініціативних груп, але мешканці цього будинку – найактивніші.

Владислав Соловйов, начальник відділу організаційної роботи з громадськими проектами департаменту інноваційного розвитку Дніпровської міськради: «За 4 роки вони стали переможцями 9 проектів. Це дуже такий високий показник для однієї будівлі. І, незважаючи на те, що більшість конкуренції, вона відбувається все ж таки з групами проектів, які мають більшу підтримку від мешканців міста, ніж один будинок, один будинок цікавий лише мешканцям цього будинку, але, не дивлячись на це, вони проявляють активність, ставали переможцями. За весь час зібрали майже 5 тисяч голосів за ці проекти. Останній проект, який став переможцем, зібрав майже 2600 голосів».

Через воєнний стан, реалізацію проєктів Бюджету участі призупинено. Але активні автори продовжують опікуватися своїми будинками. Ігор Нікітін та його сусіди в цьому році самостійно підфарбували фундамент та влаштували прибирання свого подвір’я.