Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі 97 % житлових будинків вже з теплом

Проспект Героїв, 15. Багатоквартирний будинок, який торік відзначив ювілей – 50 років від зведення. Тут замінили систему опалення та труби водопостачання. Пані Ірина мешкає у цьому домі з 1980-го. Каже, останні роки труби в опалювальний сезон проривали часто.

«Ми дуже раді, що нам нарешті все замінили, і сподіваємось, що аварій більше не буде. Нині в квартирі дуже тепло, сплю під тоненькою ковдрою. Дуже вдячні», – радіє Ірина Лук?янова. 

Роботи із заміни системи опалення Міська аварійна служба виконала вже в опалювальний період. Але, за словами директора департаменту ЖКГ Сергія Файфера, це жодним чином не відбилося на комфорті мешканців будинку.

«Ми виконали близько 40 таких аварійних ремонтів і у міжопалювальний сезон. І нині вже 97 % будинків Дніпра з теплом. Дійсно ще у 3 % домів є певні проблеми, але там міська аварійна служба працює в посиленому режимі. Найближчим часом сподіваємось, що всі будуть на 100 % з теплом», – каже Сергій Файфер.  

Зараз Міська аварійна служба працює у посиленому режимі. Разом із обслуговуючими компаніями закінчує підключення багатоквартирних будинків до опалення: перевіряють систему, справність вентилів та засувок, спускають повітря, за необхідності – ремонтують.

Водночас комунальники Дніпра завершують ремонт одного з котлів у котельні. Вона у відомстві департаменту ЖКГ. Розташована у центральному районі міста. Опалює 133 будинки, 7 шкіл, 4 дитячих садки, 1 лікарню та заклад вищої освіти. 

«Усього в котельні  4 котли та 2 електричні вводи, що забезпечують безперебійну роботу котельні у разі віялових відключень електроенергії. Також цьогоріч ми відремонтували аварійний котел. У минулому опалювальному сезоні він працював уже з останніх сил. Повністю роботи завершать за кілька днів», – додав Сергій Файфер. Для безперебійної роботи у котельні встановили і генератор. 

У департаменті ЖКГ нагадують – якщо у вашому будинку сталася аварійна ситуація, треба звертатися до Міської аварійної служби за номером: 736-10-02.

Читайте також: Генератори, аптечки, гарячі напої: пункт Незламності на вул. Панікахи – місце безпеки у зимовий період