Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У День знань у Дніпрі провели акцію вшанування пам’яті дітей, які загинули під час повномасштабного вторгнення

Обірвані життя. У Дніпрі провели пам’ятну акцію, присвячену дітям, яких вбили російські окупанти. Дніпровські школярі підготували особливу інсталяцію… 

Понад пів тисячі паперових літачків пнуться в небо. Їх зробили дніпровські школярі в пам’ять про малечу, яка загинула внаслідок великої війни. Цифри жахливі: від 24 лютого окупанти вбили 503 дитини. Учні кажуть, готувались тиждень. Щодня боялись, аби не довелося робити більше елементів.

Анастасія, представниця учнів Дніпра: «Ми зробили 503 літачки для того, щоб показати — це, як символ того, що, на жаль, ці діти більше не підуть до школи і в них не буде майбутнього. Вони не зможуть відчувати, любити, створювати свою родину».

Пам’ятну акцію провели саме 1 вересня, коли учні мають йти до школи. Утім, 503 дитини вже ніколи не сядуть за парти.

Світлана Кривошей, голова молодіжної ради Дніпра: «У нас цього року постійно відбуваються акції вшанування пам’яті українців. на аднйи момент це вже четверта акція. Щоразу ми трошки змінюємо концепт».

Дарина, гостя міста: «Такі акції, я вважаю, треба проводити якумога частіше, аби українці не забували, що саме діти — цвіт нації. На жаль, так стається, що росіяни забирають життя наших діток».

Крім того, рашисти за час війни поранили понад тисячу дітей, викрали 19,5 тисяч. Жертвами сексуального насильства з боку росіян стали 13 дітей.

Читайте також: Батьки 47% школярів Дніпра обрали змішану форму навчання, тим, кому далеко до школи, організують підвезення