Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У будівлі Центральної адміністрації Дніпра облаштували Пункт незламності: як він працює

Директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько в рамках чергування по місту перевірив роботу Пункту Незламності, який знаходиться в будівлі Центральної адміністрації на просп. Лесі Українки, 65.

«Наш Пункт незламності розпочав свою роботу в перші ж дні, коли їх створювали по всій країні. Майже кожного дня сюди приходили люди, особливо коли не було світла. Тут працював генератор, можна було зарядити свої телефони. Приходили навіть студенти, аби повчитися чи попрацювати під час блекаутів, оскільки тут був доступ до світла, і було тепло», – розповідає заступник голови Центральної адміністрації ДМР Богдан Галенко.

Пункт Незламності розрахований на 80 людей. Він забезпечений всім, що повинно бути відповідно до постанови Кабінету міністрів про функціонування Пунктів Незламності. В приміщенні є санвузол, технічна та питна вода, їжа та 2 аптечки. Також є куточок з іграми, книжками та розмальовками, аби дітям також було чим себе зайняти.

«Ми побачили, що в цьому Пункті Незламності змінені запаси питної води, бо вода також має властивість псуватися. Також замінюють і запаси продуктів харчування. І що важливо для ПН, оскільки це ще й пункт обігріву, є прилади, якими можна обігріти приміщення. Тому у зимовий період, у період холодів, сюди можна буде приходити та отримувати тут і тепло, і заварити собі чай, і підзарядити свої ґаджети», – зазначив Артем Нідєлько.

Також у найближчий час тут планують зробити безперебійний доступ до інтернету, який працюватиме і під час відключень світла.

«Загалом у цьому році є таке завдання, щоб більше пунктів були забезпечені безперебійним інтернетом. Тому що часто наші оператори та інтернет-провайдери надають послуги інтернету, які під час відключень світла просто перестають працювати. Тому зараз найголовніше, щоб у нас під час цих відключень, якщо вони будуть у цьому році, не було таких ситуацій, як у минулому, коли люди залишалися без зв’язку», – підкреслив Нідєлько.

Читайте також: Учнівські колективи з Дніпропетровщини завоювали призові місця на всеукраїнському конкурсі з флористики та фітодизайну