Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У 20 школах Дніпра з’явилися офіцери безпеки

Микола Махинько очікує свого сина-першокласника після уроків. Чекає біля шкільного пропускного пункту. Там чергує шкільний офіцер безпеки .

«Дуже добра практика, адже я – за безпеку дитини у школі. Михайлик розповідав про те, що працює поліцейський. Що проводять уроки – роз’яснення. Ми з родиною за такий проєкт», — розповідає батько.

20 шкіл Дніпра  беруть участь у впровадженні пілотного проєкту, який триватиме до кінця навчального року. Школи обирали в Міністерстві освіти і науки України та Міністерстві внутрішніх справ України.

Шкільні офіцери безпеки працюють з кінця січня.

«Це все у рамках проєкту «Служба освітньої безпеки». Нині 20 шкіл міста беруть участь у впровадженні цього пілотного проєкту. Триватиме він до кінця навчального року. Школи визначено Міністерством освіти і науки України та Національною поліцією», — розповідає Тетяна Бичкова, начальниця відділу безпеки життєдіяльності та соціального захисту управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР. 

Головне для адміністрації школи –  розповісти школярам, що  шкільний офіцер — це друг і захисник.

«Ми, впершу чергу, знайомили шкільного офіцера з кожним класом. Наголошували, що кожен може підійти з питаннями щодо безпеки, поцікавитися», — ділиться директорка навчального закладу Олена Кізіль.

У шкільного офіцера безпеки є окремі повноваження. 

«До повноважень входить: забезпечення пропускного режиму. Щоб сторонні не потрапили на територію закладу. Огляд приміщень закладу освіти та прилеглої території на наявність підозрілих предметів, вибухівки або незрозумілих речовин. Беремо участь у проведенні практичних тренувань за сигналом «Повітряна тривога». Також супроводжуємо та контролюємо прохід всіх до укриття під час повітряної тривоги. Вживаємо заходи у разі нападу або ризику нападу на заклад освіти тощо», — каже Анна Мертвянська, офіцерка служби освітньої безпеки.

Також шкільні офіцери безпеки інформують відповідні органи і служби про надзвичайні події, якщо такі трапилися.  

«До того ж, ми консультуємо керівників закладів освіти щодо покращення рівня безпеки, та щотижня  я проводжу уроки безпеки для школярів», — підсумувала офіцерка.

Читайте також: Дізнайся про підтоплення підвалу навіть на Мальдівах: винахід дніпрянина.