Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Титани незламності»: у Дніпрі відкрилась виставка-продаж художніх робіт

Картини, написані вугіллям. Саме такі роботи представлені на виставці Єлизавети Борсук. Більшість картин були написані після 24 лютого 2022 року, на них зображені реальні люди з реальними історіями. 

Виставка Єлизавети Борсук відкрита з 24 лютого 2023 року. Подивитися на картини приходять не тільки дніпряни, а й гості країни. Лейн, доброволець зі США, приїхав на один день до Дніпра.

Лейн Паркінс, доброволець з США: «Для мене, я думаю, моя улюблена картина в цій галереї — це картина з котом та пістолетом. Тому що на передовій ми постійно бачимо, як солдати рятують тварин, покинутих тварин з вулиць. Тож це те, з чим я добре знайомий, і те, що мені відкликається».

У кожній картині історія певної людини. Написані вони вугіллям, аквареллю та маслом. Як, наприклад, на якій зображений Ігор Лачен, волонтер. Ця називається «Коли війна на вулиці».

Єлизавета Борсук, художниця: «Вона сама по собі досить незвична, тому що захисники в білизні — це незвично, це цікаво. Такий самий був початковий мій задум. Це реально існуючі люди, які знають про цю роботу, але за рахунок того, що в них закритті обличчя, ці образи стають узагальненими. На цій роботі я хотіла показати мову тіла, тут розслабленість, певна мужність».

Виставку можна відвідати до 24 березня за адресою: вул. Троїцька,5а.