Site icon Телеканал «ДніпроTV»

“Тут ремонт”: скандал у Дніпрі через закрите укриття під час ракетної атаки

У самому центрі Дніпра під час масованого ракетного удару охоронець не надав доступ мешканцям до найпростішого укриття, яке облаштоване у школі по вулиці Гавриленка. На скандал вже відреагували у міськраді. Представники департаменту гуманітарної політики запевняють, що всі причетні понесуть відповідальність.

Під час масованої ракетної атаки на Дніпро вранці 29 грудня, люди не змогли потрапити до  найпростішого укриття, розташованого в одній зі шкіл. Свідки кажуть, що двері до безпечного місця їм не відчинив охоронець. Відтак залишив людей у смертельній небезпеці, пояснивши це вигаданим приводом.

Дніпрянка Ірина розповідає: “Ми о 6 ранку, коли написали, що ми готуємось до пусків, ми з дитиною прийшли сюди, як завжди, в укриття. Охоронець всім сказав, що там ремонт.”

Охоронець, кажуть місцеві, не реагував ані на вибухи, ані на благання батьків відчинити двері.  Не зважав і на нажаханих дітей, які стояли на сходах цокольного приміщення.

“Не відкривали? Не відкривали. Ми сиділи і казали, чому не відкривають? Дівчата сидять на ступеньках і кажуть, не відкривають.”

Змогли потрапити в укриття тільки тоді, коли ситуація стала катастрофічною.

“Коли почались потужні вибухи і діти сховались під сходами, ми вже тоді з ще однією матусею почали вже нецензурно кричати, він підійшов і почав відчиняти. Охоронець сказав, що там закрито, тому що в укритті ремонт. Але дитина ходить в цю школу, наш дім поруч зі школою і ми знаємо, що раніше тут був бардак, був тир але тут ремонт зробили до першого вересня.”

На скандал вже відреагували у міськраді.

“Дійсно факти підтвердилися. Наразі він відповідно пише пояснювальну. Розуміючи цю ситуацію, яка сталася, і розуміючи, що це безвідповідально, тому що не поінформовані належним чином значить, не проконтрольовані працівники закладу освіти, якщо вони так спрацювали, тому директор, розуміючи цю ситуацію написала заяву на звільнення”, – розповідає заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Олена Яковенко.

Представники департаменту запевняють, що всі причетні понесуть відповідальність.

Читайте також: 30 грудня у Дніпрі оголосили днем трауру через ракетні обстріли

https://youtu.be/WRWrNoRipwc