Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Туристичний центр Дніпра відновлює роботу: щотижня організують піші прогулянки містом

Сьогодні вперше з початку війни співробітники туристичного центру Дніпра провели екскурсію для містян та переселенців. Вона тривала 2 години. Що цікавого дізналися екскурсанти?

До екскурсії містом долучилися понад 20 містян та переселенців. Ніна Анатоліївна разом із сином та його дівчиною переїхала до Дніпра з Харкова. Завдяки екскурсії, жінка хоче більше дізнатися про місто, яке прийняло її родину в такий важкий час.

Ніна Анатоліївна, екскурсантка, переселенка: «Узнать о городе больше, а то прожить столько времени и не знать… А так хоть увидеть, представление иметь, хоть сказать, что да Днепр такой…»

До екскурсії долучились і дніпряни. Юлія не вперше відвідує подібний захід. До війни вони з подругою завжди слідкували за сторінкою центру в соціальній мережі, щоб не пропустити новинки.

Юлія, екскурсантка: «Мені дуже сподобалась «За годинниковою стрілкою» екскурсія. Про годинники міста Дніпро. Ось ми ходили центральною вулицею, частиною міста, дізналися, де в нас найбільший годинник у Дніпрі, які годинники будуть оновлювати. Було дуже цікаво».

Сьогоднішньою темою екскурсії була історія однієї з найстаріших торгових площ Дніпра та найбільшого прибуткового будинку Катеринослава. Гід Леся Лагашова за 3 роки роботи провела понад 200 екскурсій на різні теми.

Леся Лагашова, гід: «Иногда экскурсия может родиться за один день, а иногда она может рождаться и полгода. Потому-то, кроме того, что есть здания, нужна ещё какая-то информация. Не по всем зданиям есть информация и ее нужно искать. Поэтому, кроме того, что ты гуляешь, нужно ещё посидеть в библиотеке, поискать информацию, подготовиться».

Такі екскурсії допомагають переселенцям відволіктися від переживань, а дніпрянам від тривожних новин.

Ольга Стасенко, начальниця Туристичного інформаційного центру: 
“Сьогодні у нас уже вкотре відбувається такий безкоштовний захід для наших людей, яким тимчасово довелося покинути свої домівки. Але ще й ми додали наших місцевих жителів, оскільки всім потрібні позитивні емоції, хоча б на деякий час відволіктися від досить такого важкого для України часу».

Піші екскурсії туристичний центр планує проводити щотижня. Про наступну можна дізнатися на офіційній сторінці центру у фейсбуці.