Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Цьогоріч ми усунули аварійність у понад 300 житлових будинках Дніпра», – черговий по місту 

У Дніпрі продовжують ремонтувати аварійні будинки ЖКГ. Нині активні роботи тривають по вул. Театральній, 5-А. Там оновлюють цоколь та вимощення. Будинку вже понад 70 років і відтоді такі роботи не проводили жодного разу. Місцеві мешканці звернулись на прийом до міського голови з проханням провести необхідні роботи, бо після рясних дощів підвал цього будинку затоплювало. 

«Після обстеження вирішили провести комплексний ремонт вимощення разом з цоколем. Нині працівники підрядної організації закінчують виконувати роботи з улаштування. Зрештою це дозволить перешкодити потраплянню вологи до підвального приміщення та запобігти руйнації фундаменту. Крім цього, тут оновлюють і аварійний ґанок, аби мешканці безпечно могли заходити та виходити з будинку. Усі роботи тут завершать за 4 дні. Усього цьогоріч ми виконали аварійні ремонти у трьох сотнях будинків: у 90 відремонтували покрівлю, у 56 – електрику, у 14 – сантехніку. Також провели ремонти під?їздів та замінили вікна у 89 будинках, у 29 зробили вимощення та ще у 5 відремонтували міжпанельні шви», – прокоментував директор департаменту житлового господарства ДМР Сергій Файфер, який 17 листопада є черговим по місту. 

Він також перевірив готовність до надзвичайних ситуацій пункту незламності за адресою: вул. Академіка Янгеля, 2. Це ліцей № 120. За словами його директорки Любові Рудник, там нині все готове, аби приймати відвідувачів. 

«Наше приміщення розраховано на понад 60 осіб. У пункті завжди є черговий, який веде запис відвідувачів та стежить за порядком. Тут все розділено на зони: місце для дітей, для відвідувачів з тваринами, окрема кімната матері та дитини. Є туалет», – прокоментувала Любов Рудник. 

Це приміщення є також найпростішим укриттям для всіх охочих, адже діти цієї школи нині навчаються в іншій. 

«Цей пункт незламності, і одночасно укриття, має і запас питної та технічної води, окремо побачив генератор, який завжди на готові, є медикаменти та куточок для медичного працівника, подовжувачі, електрочайник, обігрівач. Також є примусова вентиляція, система сповіщення та пожежна сигналізація», – підсумував Сергій Файфер.

Читайте також: «Це буде новий імпульс партнерства для різних міст України та Італії»: Філатов розповів про результати зустрічі з мером Мілана