Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ціни на продукти харчування в Україні восени поповзуть вгору

Від початку війни ціни на продукти харчування в Україні зросли на 20, а на деякі категорії навіть на 30 відсотків. Про це заявив заступник голови Всеукраїнської агарної ради Денис Марчук. За його словами, до такого великого зростання цін призвели ряд чинників: інфляція, зруйнована логістика та підвищення вартості пального. Експерт не надав втішних прогнозів і на осінній період, адже до вже наявних факторів здорожчання додосться ще один – ціни на енергоносії.

“Зараз овочі значно дешевші, ніж були у червні, тому що, наприклад, з’явилась велика кількість огірків та помідорів з відкритого ґрунту. Але у жовтні ціна може зрости на 20-30%, тому що їх будуть закладати у холодильні камери, які працюють на електроенергії. Ці затрати будуть закладатися у ціну кінцевого продукту”, – розповів Марчук.

Також, за словами Марчука, восени до цього переліку ововчів, які виросли в ціні, додасться ще здорожчання на хліб та хлібобулочні вироби. До цього призведе відновлення аграрного експорту в Україні, а відтак зросте вартість зерна на внутрішньому ринку.