Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Цілодобова доступність: нічна перевірка найпростіших укриттів Дніпра

Чергова по місту Олександра Бодня – заступниця директора департаменту охорони здоровʼя населення ДМР перевірила цілодобову доступність найпростіших укриттів.

За розпорядженням міського голови забезпечено вільний, безперешкодний та цілодобовий доступ усіх охочих мешканців міста до захисних споруд цивільного захисту, найпростіших укриттів, розташованих у лікарнях, амбулаторіях та інших будівлях департаменту і підпорядкованих комунальних підприємств, установ, закладів.

Укриття перебувають під охороною та працюють 24/7.

«Наше укриття працює цілодобово. Тут є зручні дивани, запаси води, аптечка. За останній час відвідувачів було небагато, проте укриття відкрито постійно і готово прийняти містян цілодобово», – поділився Олег – охоронець одного з укриттів.

В укриттях облаштовано місця для сидіння, місця для перебування з тваринами. Створено запаси ліків, питної та технічної води, є чай, кава.

«В рамках чергування ми здійснили нічну перевірку найпростіших укриттів, аби перевірити чи доступні вони цілодобово. Ми відвідали 5 закладів на лівому та правому березі. В укриттях є пост охорони, Wi-Fi та місця для сидіння. Є можливість зарядити електронні пристрої. Також відповідно до норм є два входи. Забезпечено вільний доступ до укриття всіх бажаючих. Створено запаси ліків, питної та технічної води. У міських медичних закладах 24 найпростіших діючих укриття, що розташовані у амбулаторіях ЦПМСД», – зазначила Олександра Бодня.

Читайте також: У Дніпрі знайшли нерозірвану ракету “Калібр”