Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Цікавість, що доводить до краю: чому неповнолітні випадають з вікон і як цьому запобігти

За останній тиждень у Дніпрі відбулося два жахливих випадки. Двоє неповнолітніх випали з вікон багатоповерхівок. Обидва в результаті опинились у лікарнях. Як убезпечити своїх дітей та які причини виникнення таких ситуацій?

З висоти десятого поверху в Дніпрі випала дворічна дівчинка. На щастя, постраждала залишилась живою. Власна квартира може стати місцем трагедії, а необачність — спричинити смертельні наслідки.

Роман Савостьянов, начальник сектору Дніпровського регіонального управління поліїї: «Не грайте з дитиною на підвіконні, з раннього віку пояснюйте дитині, що залазити на підвіконня дуже небезпечно. Встановіть фіксатори, які не дозволять відкривати вікно повністю».

Погана якість вікон, відсутність протимоскітної сітки — фактори ризику.

Макарець Владислав, начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення ДМР: «Також є окремі конструкції, замки безпеки, які можуть використовуватись на різних приладах, шухлядках. Так само такі замки безпеки є і для зовнішніх, для вікон».

Окрім фізичних травм, від падіння дитина отримує ще і психологічні.

Анна Протасова, психологиня: «Про дитину: ми пояснюємо їй що трапилось, які дії, які дії батьків, до чого вони призвели. Допомагаємо їй справитися з тим, як, наприклад, зараз її тіло функціонує; пояснюємо, чому, наприклад, боляче; чому болить ручка, ніжка і як цього можна уникнути. Ми прямо проговорюємо: так, це була страшна ситуація, ми всі дуже злякались. Ти, мабуть, теж дуже злякався. Давай тепер подумаємо, як ми можемо уникнути цього в майбутньому».

Такі випадки — не рідкість. Важливо не забувати: імунітету від нещасного випадку не існує. Спілкування з власними дітьми — запорука їхньої безпеки.

Читайте також: У сквері Семенова в Дніпрі вандали розтрощили майно