Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Центрам первинної медико-санітарної допомоги Дніпра надали гуманітарну допомогу – препарат «Сентор»

Гуманітарну допомогу надали центрам первинної медико-санітарної допомоги Дніпра. Це препарат «Сентор», що призначений для лікування артеріальної гіпертонії.

«Сегодня мы получили большое количество упаковок. Сумма где-то около 250 тысяч гривен. Сегодня это огромная помощь для нашего здравоохранения и, конечно, для жителей нашего города» – говорить голова постійної комісії Дніпровської міської ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та міжнародних відносин Євгенія Дитятковська.

Ці ліки допоможуть боротися із серцево-судинними хворобами, від яких помирає багато людей. Вони потраплять до рук малозабезпечених пацієнтів.

«На місто ми отримали 3781 упаковку, наш центр отримує 251 упаковку», – каже головний лікар Світлана Тихоненко.

Гуманітарний вантаж привезли з-за кордону. Препарат надала міжнародна фармацевтична компанія «Гедеон Ріхтер».

«Нам очень приятно, что есть такая возможность, и уже не первый раз, оказывать гуманитарную помощь для населения Днепра. Очень приятно, что наша возможность совпадает и находит поддержку у горсовета», – говорить регіональний менеджер представництва компанії «Гедеон Ріхтер» в Україні Віталій Мінгальов .

Це вже сьомий гуманітарний транш лікарських засобів для Дніпра. З ініціативою залучати виробників, які можуть допомогти з ліками, виступив міський голова.

«Якщо, скажімо, ми згадаємо минулий рік, то завдяки Борису Філатову місто отримало гуманітарної допомоги від різноманітних фармацевтичних компаній на суму близько 9 мільйонів гривень» – інформує  директор департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Андрій Бабський.