Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Центр сучасної культури Дніпра та Довженко-Центр запускають кінопокази

З вересня в Центрі сучасної культури у Дніпрі показуватимуть українське і світове кіно, відібране кураторами Довженко-Центру. Покази проходитимуть щочетверга.

Спільно з кураторами Довженко-Центру Центр сучасної культури у Дніпрі розробив нову кінопрограму «Прифронтові географії».

«Структуру програми побудовано навколо трьох наскрізних тем, кожна з яких набула нової актуальності після 24 лютого 2022 року. Перша — нове географічне мислення та візуальні образи українських міст, яких найбільше торкнулися бойові дії, евакуація та руйнація під час повномасштабного російського вторгнення. Друга — пост- та деколоніальні наративи, які зараз загострено формується в українському суспільстві. Третя — феноменологія страху та її екранні жанрові виміри. Окремими спеціальними подіями програма запропонує свіжий погляд на новітнє українське кіно», — пояснюють куратори.

Перший показ із циклу заплановано на четвер, 1 вересня, де о 18:00 покажуть стрічку «Картини світу та підписи війни» (1989) режисера-документаліста Гаруна Фарокі. Після перегляду планується обговорення фільму разом з куратором програми Олександром Телюком. Для участі у події потрібно зареєструватися за посиланням.

Через тиждень, 8 вересня, в той же час у DCCC покажуть фільм українського режисера Романа Бондарчука — «Вулкан» (2018). Сюжет розповідає про перекладача моніторингової місії ОБСЄ, який вирушає на кордон з Кримом.

Кінопокази проходитимуть за адресою Крутогірний узвіз, 21а. Вхід вільний.