Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Центр підтримки бізнесу на базі «Прозорого офісу»

«Прозорий офіс» – новий, сучасний Центр надання адміністративних та соціальних послуг нещодавно запрацював у Дніпрі. В ньому надають близько 300 послуг. На базі «Прозорого офісу» розпочав роботу Центр підтримки бізнесу Дніпровської міської ради. Щодня на консультацію приходять дрібні підприємці і власники релокованих бізнесів. 

Олександр Валерійович переїхав з Костянтинівки до Дніпра в грудні 2022 року. Релокував до міста і свій бізнес. Окрім документації, йому необхідно перевести обладнання і працівників. Для цього потрібен грант. Тож бізнесмен прийшов до Центру підтримки бізнесу.

«Ми зараз вирішили питання з орендою, оформили договір на 5 років, є договір спільний про наукову діяльність з академією будівництва та архітектури,і настала потреба для грантової підтримки для фізичного перенесення нашого обладнання, архівів та переміщення персоналу до міста Дніпра. І я звернувся до «прозорого офісу» з питання вирішення даної проблеми», – розповідає Олександр Марічев, директор Українського наукового-дослідного інституту скла.

У Спілці підприємців говорять, така ініціатива Дніпра спростить життя і релокованим, і малим бізнесам.

«Цей центр допоможе вирішенню консультативних питань, спілкування через нашу спілку з різними гілками виконавчої влади, з податковою, а також з міською владою», – каже Олег Григоренко, голова Спілки підприємців Дніпропетровщини.

У Центрі підтримки бізнесу  консультують провідні фахівці, бізнесмени з великим досвідом за плечима. До того ж, наприкінці жовтня стартував безкоштовний навчально-комунікаційний проект для бізнесу та підприємців «Dnipro & Relocate». Він втілений Дніпровською міською радою спільно з Агентством системного продажу Альони Сафонової.

«Це проект Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» і ми його якраз впроваджуємо. Він розрахований на 5 місяців, навчання проводиться щотижня, а на базі центру підприємництва якраз дуже зручно, що експерти можуть проводити індивідуальні консультації з кожним підприємцем. Попит дуже великий, консультації розписані вже на тиждень вперед», – каже Ірина Журавльова, начальниця управління регуляторної політики та розвитку підприємництва ДМР.

Окрім допомоги бізнесам, у Прозорому офісі консультацію з різних питань можуть отримати люди різних категорій населення.

Центр підтримки бізнесу Дніпровської міської ради працює з понеділка по п’ятницю, з 9:00 по 17:00 в «Прозорому офісі» на 1 поверсі в секторі С.

Читайте також: Громадські об’єднання, що опікуються ветеранами, можуть взяти участь у конкурсі та отримати фінансову підтримку