Site icon Телеканал «ДніпроTV»

ЦЕК використовує давно непридатний трансформатор, місто веде діалог про заміну, — Геннадій Корбан

– Найскладнішою, напевно, була ситуація у Чечелівському районі, там трапилася масштабна аварія. Ви координували роботи з її ліквідації. Що там було? Як зробити, щоби такого не було?

– Відновлено роботу транспортної підстанції, яка знаходиться на території Південмашу. Але її відновлено, будемо так говорити, тими тимчасовими заходами, якими вдалося її відновити відповідним фахівцям. За великим рахунком, цей трансформатор давно треба поміняти, це 150-ка, і це дуже великий трансформатор, великої потужності. Його треба змінити, оскільки це обладнання давно застаріло, і воно практично вже непридатне для експлуатації багато років.
Тобто оператор, який оперує цим обладнанням, зобов’язаний був звернути на це увагу та робити відповідні регламентні роботи та заміни у ті терміни, коли це належить робити. А не просто кинути на самоплив і, як то кажуть, знімати вершки з людей, які платять за електроенергію, обслуговування своїх мереж.
Тому є проблема із заміною трансформатора, і зараз місто веде суттєвий діалог з операторами постачання електроенергії та обслуговуванням мереж, щоб вони закупили відповідне обладнання та, відповідно, поміняли його на сучасніше, щоб можна було реагувати на критичні ситуації.
Це те, що стосується електроенергії, і, зокрема, трансформаторної підстанції у цьому районі.