Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Тренер з Дніпра врятував свого вихованця зі зруйнованого будинку на ж/м Перемога

Тренер Юрій Васецький в мить, коли російська ракета вдарила в будинок у Дніпрі, гуляв поблизу. Щойно почув моторошний звук, побіг в епіцентр вибуху. Знав, там живе Ростислав, якого він тренував. Чоловік видерся на третій поверх палаючої будівлі і крім свого вихованця врятував ще 2-х людей.

Мати десятирічного Ростислава в мить вибуху була на роботі. Хлопчик вдома був сам. Після вибуху зателефонував матері.

Надія Ярошенко, мати Ростислава: «Він мені подзвонив, досить голосно кричав. Я розуміла тільки окремі слова: «Нічого не бачу, дуже багато пилу, нема чим дихати». Я його скоординувала, щоб він натяг футболку на ніс і якомога нижче спустився та повз до ліфта».

З потрощенної оселі хлопця витяг Юрій Васецький. Він – колишній тренер Ростислава з вільної боротьби. В ту мить чоловік проходив повз, і коли почув вибух – побіг рятувати людей.

Юрій Васецький, тренер с хортингу, президент Дніпровської міської федерації хортингу: «Я заліз саме на цей піддашок, там буда решіточка і там були 2 людини — мати з дитиною. Я її смикав, я не міг її видернути і не міг розігнути ці арматурні прутки. Залізли хлопці, видернули її. Ми евакуювали маму і дитину, а потім вони тримали решітку і по ній, як по драбині, я поліз на третій поверх, де квартира Ростислава».

Юрій героєм себе не вважає. Каже: діяв за покликом серця.

Юрій Васецький, тренер с хортингу, президент Дніпровської міської федерації хортингу: «Для себе особисто: звідкіля в мене з’явилися ці надлюдські резерви — я не знаю; чому я не запанікував — я не знаю взагалі як це сталося. Тоді я діяв, як робот. Бачу парапет — пригаю на парапет. Ага, решітка — це приграда, ми її ліквідували, залізли, і далі, і далі. Це було, як рівень в якійсь грі. І все, ми видохнули, як прийшли додому».

В цьому ж будинку була квартира колеги Юрія. Там повилітали вікна та двері, на відновлення потрібні кошти. Юрій збирає гроші на допомогу колезі і закликає всіх небайдужих долучитися.

5168 7451 0064 7251
Струк Алла Миколаївна