Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Транспортна онлайн система та електронні табло знов запрацювали в Дніпрі

У Дніпрі повернули до роботи електронні транспортні показчики. Вимкнені 5 місяців тому через воєнні дії, вони запрацювали знову. Що змінилося у роботі системи?

Електронний додаток “Д-транспорт” нарешті запрацював знову. Заступник начальника підприємства “Дніпровський електротранспорт” Володимир Сусленков наочно демонструє його повернення.

Володимир Сусленков, заступник директора комунального підприємства “Дніпровський електротранспорт”: “Це включено, всі 36 маршрутів трамваїв і тролейбусів. Та на сьогоднішній день 40 маршрутів автобусів”.

Транспортну онлайн систему Дніпра відключили 5 місяців тому, одразу після повномасштабного російського вторгнення в Україну. Вона зникла разом з вуличними електронними табло з метою безпеки, говорять транспортники.

Володимир Сусленков, заступник директора комунального підприємства “Дніпровський електротранспорт”: “Електронні табло були виключені для виконання вимог безпеки, а також на вимогу військової адміністрації. На сьогоднішній момент наші програмісти знайшли метод безпечного включення, змінили програмне забезпечення. Тепер наші табло працюють у безпечному режимі”.

Відсьогодні транспортна онлайн система та 150 вуличних екранів на зупинках запрацювали у звичному режимі. Однак тепер вони повідомлятимуть не лише про роботу електротранспорту.

Олег Клевцов, начальник диспетчерського центру комунального підприємства “Дніпровський електротранспорт”: “Окрім табло звичайних, які пасажари бачили на зупинках нашого міста, ми розробили та встановлюємо вже понад півтора десятки нових, більш вдосоконалених табло, які показують рух не тільки електротрансопрту, а й автобусів”.

Програма “Д-транспорт” також змінилася. Її оздобили чатами, де містяни можуть звернутися з пропозиціями, у тому числі з вдосконалення транспортного додатку.