Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Товариство Червоного Хреста у Дніпрі відзначило своє 105-річчя

Мобілізують ресурси і надають допомогу всім, хто її потребує. У Дніпрі товариство Червоного Хреста відзначило своє 105-річчя. Під час акції волонтери та співробітники провели майстер-класи з психосоціальної підтримки та першої допомоги, а також влаштували інформаційну сесію з правил поведінки з вибухонебезпечними предметами.

Вже понад сторіччя Червоний Хрест надає допомогу тим, хто її потребує. На Фестивальному причалі волонтери та працівники провели пізнавальний захід для містян.

Людмила Лашко, голова Дніпропетровської обласної організації «Червоний Хрест України»: «Сьогодні ми вирішили інформувати населення про нашу діяльність — чим займається Червоний Хрест від початку нашої війни, і взагалі чим ми займаємось, про всю нашу діяльність».

Людям розповіли, як проводити серцево-легеневу реанімацію та як слід діяти у разі надзвичайних ситуацій.

Карина, дніпрянка: «Бачимо тут якийсь захід. Вирішили подивитися, що це таке. Зайшли, і нам показали лекцію домедичної допомоги. Нам дуже сподобалося. Це дуже корисно в наш час, бо постійні взриви, повітряні тривоги, і розуміти, як надати домедичну допомогу своїй рідній людині чи просто пересічному громадянину — це дуже-дуже класно».

Також провели МК для дітей з психосоціальної підтримки, розповіли батькам правила першої психологічної допомоги. А ще ознайомили мешканців міста з правилами поведінки з вибухонебезпечними предметами.

Ольга, фахівець з мінної небезпеки у Дніпропетровській області: «Сьогодні в Україні, на жаль, дуже велика частина територій замінована, і знаходиться в деокупованих територіях багато снарядів. Ми стараємось людей найбільш проінформувати про наслідки мін — в яких місцевостях вони можуть знаходитися, які ризики, та розповісти, який алгоритм у випадку їх виявлення».

З 24 лютого 2022 року організація надала допомогу вже понад пів мільйону громадян.

Читайте також: На Дніпропетровщині патронатні вихователі врятували дев’ятимісячне немовля