Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Тестування на ВІЛ у Дніпрі конфіденційно й безпечно

Безпечно, швидко, а головне — повністю конфіденційно. Слід пам’ятати, що вчасне втручання лікаря може врятувати життя. У Дніпрі триває тиждень тестувань на ВІЛ. Як виявляють недуг і де можна пройти такий тест? 

21 травня — день, присвячений пам’яті померлих від СНІДу. Саме тому за тиждень до цієї дати починається тиждень абсолютно безкоштовного й анонімного тестування на ВІЛ. У суспільстві склалась думка, ніби ВІЛ-захворювання — це вирок. Проте, це зовсім не так.
Спеціалісти стверджують: жодна ВІЛ-інфікована людина наразі не відчуває незручностей у повсякденному житті, якщо вчасно виявляє інфекцію і регулярно приймає ліки.

Світлана Родік, представниця громадської організації «Синергія душ»: «Це хронічне захворювання, як й будь-яке інше хронічне захворювання. Єдине що — він повністю не виліковується. Наприклад, цукровий діабет. Тільки там люди приймають інсулін, а тут вони приймають одну пігулку. Це може бути одна або дві, враховуючи рекомендації лікаря по схемі ліків. Тому людина просто приймає свої ліки й взагалі не хворіє, його якість життя не знижується, він просто продовжує жити повноцінним життям».

Громадська організація «Синергія душ» проводить тестування пероральними тестами, які стовідсотково безпечні й комфортні у користуванні.
Перевірити свій стан здоров’я вирішила Ганна. Дівчина закликає: такий тест повинна проходити кожна людина. Результат свого тесту Ганна отримала вже через 15 хвилин.

Ганна, дніпрянка: «Ми проходимо тестування щороку разом з чоловіком, слідкуємо за власним здоров’ям. Це дуже важливо, тому що необхідно слідкувати за собою, здоров’ям. Вчасно виявити хворобу, якщо вона є. До лікарів йти».

Будь-який результат тесту конфіденційний, його не буде знати навіть ваш сімейний лікар. Пройти такий тест можна вдома або ж за адресою: вул. Троїцька, 4. А також у кабінеті по вулиці Канатній, 17.

Читайте також: У Дніпрі на вулиці Робочій спалахнув автомобіль “ВАЗ 2102”