Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Території Мануйлівського та Придніпровського пляжів упорядковують після підтоплень

Після нещодавніх підтоплень у Дніпрі наводять лад на територіях Мануйлівського та Придніпровського пляжів. Комунальники збирають сміття та просіюють пісок до початку пляжного сезону. 

На Мануйлівському пляжі після підтоплення вода стояла вглиб на 40-50 метрів. Вода намила природне сміття — деревину, мушлі та комиші.

Ігор Сабірзянов, співробітник КП «Парк культури та відпочинку «Придніпровський» ДМР: «В наші обов’язки входить прибирання того, що намило течією. Також ми прибираємо коріння дерев, які заважають відпочиваючим».

Після зниження рівня води у річці, почали прибирати пляж. Пісок очищують за допомогою спецмашини.

Роман Мироненко, начальник служби благоустрою КП «Парк культури та відпочинку «Придніпровський» ДМР: «Процес іде, процес досить кропіткий, роботи дуже багато. Наразі вже вивезли, якщо брати об’ємом, то еквівалентно 6 сміттєвих баків».

Пляж Придніпровський. Тут також проводиться прибирання.

Володимир Грабовський, озеленювач: «Минулого року ми боролися з мертвою рибою, яку прибило до пляжу. Цього року боремося із підтопленням».

Враховуючи специфіку ландшафту, рівень води тут був набагато меншим.

Роман Мироненко, начальник служби благоустрою КП «Парк культури та відпочинку «Придніпровський» ДМР: «Пляж в парку Придніпровський знаходиться під невеличким нахилом, і тому рівень води піднявся тут набагато менше. Тобто тут до 10 метрів вода вийшла з річки і намило не так багато природного сміття».

До кінця тижня пляж планують повністю очистити.

Читайте також: Лікарні Дніпра продовжують оснащувати генераторами для безперебійної роботи