Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Тепловики Дніпра запаслися й резервними насосами, аби подання тепла у будівлі не зупинялося

Надійність та економічність роботи котелень Дніпра більшою мірою залежить від якісної роботи насосного обладнання. Для цього тепловики щоденно проводять ревізію кожного насоса.

«Своєчасне обслуговування насосного обладнання може подовжити термін експлуатації самого насоса. І це допомагає нам уникнути багатьох неприємних проблем. От сьогодні ми перевіряли резервний насос, який ми вводимо у роботу як тільки з ладу виходить основний. Тут ми ущільнювали сальникову набивку та замінювали ремені, які з’єднують двигун з насосом. Також заливали оливу для змащування підшипників», – коментує слюсар-ремонтник 4 розряду  КП «Теплоенерго» Олег Чорний.  

Тепловики зазначають: своєчасне технічне обслуговування, планові роботи — запорука якісного теплопостачання у домівки дніпрян.

«Такі роботи ми проводимо в усіх котельнях, аби при роботі обладнання завжди було готове і резервне. Тож проводити ревізію щоденно важливо. Адже такі, здавалося б, прості дії допоможуть безаварійній та безперебійній роботі резервного насоса. А резерв необхідний, особливо, якщо знову будуть відключення електроенергії, і основне обладнання виснажуватиметься», – каже головний інженер теплової дільниці № 3 КП «Теплоенерго» ДМР Михайло Ярош.

Читайте також: У Дніпрі на вулиці Володимира Мономаха прибрали стару назву: Громрада інформує