Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Телеканал ДніпроTV продовжує роботу під час відключень світла 

Інформуємо містян попри блекаут. Черговий містом Артем Нідєлько проінспектував роботу телеканалу ДніпроTV в умовах відключення світла. Чи здатне підприємство забезпечити безперервне ефірне мовлення та продовжувати показувати глядачам події в країні та Дніпрі під час надзвичайних ситуацій? Дивіться далі. 

Черговий містом Артем Нідєлько перевірив роботу телеканалу ДніпроTV у разі вимкнення електроенергії.

«Генератора вистачає не на все. Але основні системи: освітлення студії, задні плазми, система суфлера, звукове обладнання. Це все може працювати. Плюс у нас обладнана кімната для монтажу. У нас кілька локацій, де можна працювати і журналістам, і монтажерам».

Телеканал має основний генератор та два резервних, що забезпечує одночасну роботу кількох локацій.

«Також у нас є приміщення, де ми можемо забезпечити роботу пресслужби».

Підприємство взаємодіє з пресслужбою Дніпровської міськради, аби оперативно інформувати глядачів про події у місті.

«Тут у нас кімната для пресслужби. Забезпечено електроенергією, доступом до інтернету, водою, чайником, можна зарядити гаджеті. Є додаткова котушка для переноски, якщо ще потрібно підключати когось».

Окрім випусків новин, телеканал має змогу проводити тривалі прямі ефіри.

«Також у нас є локація, де ми можемо продовжувати наші марафони, наприклад, Інформоборону. Це відбувається тут. Це місце для ведучого і гостя, де вони продовжують роботу у разі відсутності світла».

У разі надзвичайних ситуацій телеканал розгортає мобільну виїзну студію безпосередньо на місці події.

«Це система старлінк, вона забезпечує нам стабільну роботу незалежно від роботи мобільного зв’язку. Вона живиться від переносної батареї, вистачає близько трьох годин. Що дозволяє виходити у прямий ефір».

Таким чином ми маємо змогу інформувати містян, навіть за відсутності світла та зв’язку. 

Артем Нідєлько, директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР: «В принципі ми забезпечені всім необхідним, щоб на мінімумі видавати інформацію оперативно. І на випадок надзвичайної ситуації ми перевірили як працює знімальна група на виїзді із системою старлінк, аби не бути прив’язаними до стільникового зв’язку».

Попри блекаути та проблеми зі зв’язком ми продовжуємо тримати інформаційний фронт.

Читайте також: Генератори, осушувачі, пакувальні матеріали: шість музеїв Дніпропетровщини отримали гуманітарну допомогу