Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Театралізовані перфоманси та незабутні враження: у Дніпрі розпочалась унікальна Ніч Музеїв 2023 «Дніпро. Стійкість та єднання» 

У Дніпрі цьогоріч проходить унікальна Ніч музеїв. Для її проведення об’єдналось одразу 5 музеїв: Музей історії Дніпра, Музей Вадима Сідура. Дніпро, Дніпровський Художній Музей, Дніпропетровський національний історичний музей ім. Яворницького та Технічний музей «Машини Часу». Для гостей заходу підготували театралізований перфоманс. 

«До міжнародного Дня музеїв ми презентуємо дуже цікаву музейну імпрезу, традиційну для всього світу. Щороку всі музеї світу об’єднуються, аби провести акцію «Ніч в музеї». Це вперше у Дніпрі, коли фактично всі великі музеї міста об’єднались для проведення цього заходу. Квитки дніпряни розкупили за тиждень, люди «зголодніли» за такими заходами», – зазначив начальник управління культури ДМР Євген Хорошилов.

Ніч музеїв у Дніпрі розпочалась з перфомансу в Будинку губернатора, де зараз розташований Музей історії Дніпра. Мета – розповісти про історію будівлі, яка є пам’яткою національної архітектури – розповіла директорка Музею історії Дніпра  Олександра Бірюкова: «Цей перфоманс ми готували близько місяця. Кожна зала музею перетворилась на окрему епоху, в якій оживають історичні персонажі і господарі цього будинку, орендарі, люди, які в той період тут перебували. В кожній залі є і цікаві факти, гумор».

Вперше в Музеї історії Дніпра Єлизавета. Дівчина каже, що не часто ходить у музеї, але Ніч музеїв вирішила не пропускати, зізнається – хотіла більше дізнатись про Будинок губернатора, адже часто  проходить повз нього: «Думала, що ми просто походимо, подивимось на експонати, а тут справжня вистава. Неочікувано».

Читайте також: Цього року дніпряни подали 533 заявки на співфінансування ремонтів у багатоповерхівках