Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Таргани проти студентів: комахи атакують гуртожиток “Дніпровської політехніки”

Таргани проти студентів: відео, на якому комахи вільно гуляють гуртожитком “Дніпровської політехніки”, облетіло Інтернет. Інформаційна служба ДніпроTV вирушила перевіряти умови проживання. Тож хто у домі господар — таргани чи люди? І чому утворилося таке сусідство?

«Тарганів більше за студентів»: мережею шириться відео з першого гуртожитку “Дніпровської політехніки”. Невже всьому виною бруд та антисанітарія? Навідуємося у гуртожиток. Чисті, охайні кухні — без бруду і недоїдків. Продезінфіковані санвузли, оброблені розчином хлору. Засилля комах не бачимо і в кімнатах мешканців.

Андрій, студент другого курсу “Дніпровської політехніки”: «Это больше, наверно, сезонное, потому что зима, холодно, все собрались в одном месте. И вот сейчас, опять же, их травят, поэтому это не так критично, как кажется. Никого нету, всё чисто. Можно посмотреть на кухне, где в основном могут обитать – нету. Где хлеб лежит, ни на посуде, ни там на посуде. Вот еда, и в принципе никого там нет”.

Старожили діляться: таргани періодично з’являються і з цим нічого не поробиш. Мовляв, немає жодного гуртожитку, де б комах не було взагалі. Діляться відео: це, наприклад, гуртожиток іншого дніпровського вишу. А ось кімнати, у яких мешкають студенти Київського національного університету культури і мистецтв.

Павло, студент п’ятого курсу Дніпровської політехніки: «В принципе ситуация с тараканами не сказать, чтоб очень серьезная. Они есть, конечно же, в общежитии. Они всегда тут были, они всегда тут будут. Просто бывают моменты, как на видео. Это было снято, скорее всего, поздно вечером, когда свет выключен на кухне. Людей на этаже мало проживает, поэтому кто-то подошел, включил свет, а тараканы, естественно, все, которые есть в общежитии, перебежали на раковину – там влажное место, и поэтому они там собрались. А так их так много нет».

Адміністрація закладу запевняє: дезінфекцію проводять регулярно і студенти, і прибиральники. Можливі місця скупчення комах обробляють пестицидами, поки мешканці гуртожитку на парах. Більш того, планують замінити стелю на натяжну, щоб таргани не ховались під пластиком.

Юрій Хоменко, проректор з навчальної роботи Дніпровської політехніки: «Наші студенти готують так званий студентський загін для того, щоб допрацювати спільно з господарською частиною і цю сезонну проблему, щоб можна було її викорінити шляхом відповідного ремонту. Ми впевнені, що перед новим семестром ми ще раз опрацюємо цю ситуацію і, відповідно, вона буде нормалізована».

Висновок: студент таргана не боїться  і з ним посильно бореться. Того ж, хто поширив відео мережею, сусіди не на камеру називають боягузом і пропонують наступного разу не псувати імідж закладу, а долучитись до прибирання. Ми ж антисанітарії так і не побачили.