Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Танцювальна реінтеграція: об’єднання через культуру танцю у Дніпрі

Балет не має меж. У Дніпрі організували танцювальну реінтеграцію для внутрішньо переміщених осіб аби об’єднати людей через культуру танцю. Проект триває місяць.

9 річна Єлизавета переїхала з Бахмута рік тому. Завжди мріяла танцювати. Зараз бере участь у танцювальній реінтеграції для ВПО.

« Мама побачила в телеграмі форму і вона сказала: «Ліза, давай заповнимо». Я дуже хотіла займатися танцям ще з дитинства, і ось ми заповнили, нас запросили і я займаюсь. На тиждень в мене 2 тренування по вихідних – субота та неділя» – розповідає Єлизавета Зоря, учасниця проекту.

Окрім групи дітей, долучитись до проекту змогли і дорослі. Дар’я з Лисичанська теж вирішила брати участь.

« Ми будемо дріадами, це такі добрі лісові духи. Балет це на носочках стояти. Спочатку дуже складно було, перші дні боліли ноги, але вдома починаєш ходити на носочках, якось ніжки так ставити, і якось вже нормально, звикла» – каже Дар’я Туєнова.

Після закінчення проекту, жінка  планує й надалі відвідувати заняття.

Проект танцювальної реінтеграції створили спеціально для переселенців. Щоб об’єднати їх через  мистецтво танцю.

«Цей проект я втілюю у перший раз, це грантовий проект, він підтриманий був українським культурним фондом.Кількість людей у проекті 30. Це жінки будь якого віку, діти, дівчата та хлопці. Вони сміливі, вони відкриті, вони готові, вони не пропускають заняття взагалі. Це в принципі важко, але завдяки тому, що люди прийшли відкриті і готові до нового та зацікавлені,  це навіть дуже приємно» – зазначає Поліна Бадаква,керівниця проекту.

За один місяць бажаючих  навчили з нуля основам балету та поставили танець. 

Читайте також: У Дніпрі оновлюють соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та ВПО