Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ситуація з COVID-19 та вакцинацією у Дніпропетровській області

На Дніпропетровщині зробили більш ніж 2 мільйони щеплень. Про це розповіли на брифінгу, присвяченому ситуації з коронавірусом у Дніпропетровській області. Людей закликають не бути байдужими до свого здоров’я та оточуючих.

В Дніпропетровській області вакцинувалися майже 52% дорослих.
Про це під час брифінгу повідомила Тетяна Квітницька, заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА. Вона додала: більш ніж мільйон мешканців області вже вакциновані хоча би однією дозою.

Тетяна Квітницька, заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації: “Але останнім часом кількість людей, які звертаються за щепленнями, зменшилась майже втричі. То ми з вами робили ще три тижні тому й 30 тисяч щеплень за добу – зараз ми робимо 10-12 тисяч щеплення, а на вихідні дні було 1-2 тисячі. Люди практично перестали звертатись за щепленнями”.

Повний курс вакцинації пройшли майже 2 мільйони осіб. До того ж 70 людей вже щепились додатковою, третьою дозою.

Тетяна Квітницька, заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації: “Ми почали робити додаткову, третю дозу щеплення. Ця додаткова, третя доза робиться за медичними показаннями людям, в яких підтверджено є ознаки імунодефіцитних станів чи внаслідок лікування, чи внаслідок захворювання. Вже зробили ми 70 таких щеплень – це третя додаткова доза. Вона не має відношення до ковід-сертифікату, вона не підтягується в “Дію”, вона вноситься в електронну систему здоров’я”.

Практично всі складні випадки хвороби та летальні випадки відбуваються з людьми поважного віку. І зазвичай вони не мають жодного щеплення. В Дніпропетровському регіоні працюють 33 центри масової вакцинації, більш ніж 217 амбулаторних пунктів щеплення та 120 мобільних бригад.

Тетяна Квітницька, заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації: “Ми працюємо, як і раніше, чотирма вакцинами. Вони в достатній кількості. Ми не скорочували жодного пункту щеплення і центру вакцинації”.

Медики вкотре закликають не бути байдужими до свого здоров’я та здоров’я оточуючих. Не дивлячись на суттєве зменшення кількості випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, небезпека ще поруч.