Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Символ життя: у Дніпрі з’явилась алея пам’яті загиблим Героям країни

Увічнити пам’ять про наших Героїв та створити символ життя, що надихатиме інших. У Дніпрі висадили алею пам’яті загиблим захисникам України. До заходу долучились і сім’ї полеглих воїнів.

Дніпровські волонтери разом із сім’ямі загиблих Героїв долучились до акції «1 мільйон дерев життя». Висадили живу алею пам’яті, присвячену нашим полеглим захисникам.

«Дерева символізують життя, це символ, як говорять, цикл життя: спочатку воно народжується, потім воно квітне, потім воно опадає — і це як такий повний цикл життя, що воно проходить. Мій чоловік і батько цього хлопця загинув у 2015 році, похований він у Жовтих водах. Тому така можливість, посадити тут дерево і приїжджати до цього міста, буде гарною», — розповідає учасниця акції Олена Шилова.

Кожна сім’я посадила дерево з табличкою з ім’ям загиблого захисника України. Місце обрали таке, щоб якомога більше дніпрян мали змогу подивитись на нову алею.

«Нашому населенню потрібно пам‘ятати задля кого ми живемо, задля кого ми можемо спокійно ходити по вулиці, і чому наше місто ще не виглядає як Авдіївки або Бахмут. Задля цих героїв ми робимо такі акції, бо треба пам‘ятати їх, і вони з нами назавжди», — говорить волонтер Богдан Піщанський.

Акція паралельно проходить у 30 країнах світу. У Дніпрі цього разу висадили 25 дерев, які покажуть, що ніхто із наших оборонців не забутий.

Читайте також: За добу оброблено 43 звернення містян до Громадської ради Дніпра