Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Світ заполонила мода на українське

Кольори українського прапору – це сьогодні не просто про громадянську позицію. Нині синьо-жовтий символізує боротьбу за свободу та незалежність. Не довелося довго чекати, як тенденцію підхопив світ моди – блогери складають модні луки, в основі яких синьо-жовті відтінки, а дизайнери випускають цілі колекції.

Яна Тютяєва, журналістка: “Жовто-сині кольори нині, як ніколи популярні в українському побуті. Люди зрозуміли, якою дорогою ціною кожному з нас дається можливість вільно демонструвати національний стяг”.

У тимчасово окупованих містах України люди боряться за можливість використання синьо-жовтих кольорів. Тим часом в усьому світі жовто-блакитний перетворився на бренд.

Говорити про Україну зараз треба українськими кольорами. Саме тому міжнародна підтримка проявляється не тільки на політичній арені, а й у світі моди. Всесвітньо відомі бренди стали використовувати синьо-жовті кольори на знак підтримки українців.

Джулія Пілл, персональна стилістка: “В цьому сезоні жовтий колір набув популярності, але після вторгнення це стало ще більш популярним. Це допомогло розповсюдити інформацію про ті події, які відбуваються у нас в Україні. Один із таких останніх — це BALENCIAGA. Вони випустили світшот з використанням прапору України”.

Звісно, вітчизняні бренди одягу, взуття та аксесуарів також не пройшли повз нового тренду.

Джулія Пілл, персональна стилістка: “В магазинах також представлено колекції з використанням саме жовто-блакитних кольорів, вишиванок. Це такі відсилки. І навіть наші дизайнери всі свої колекції спрямовують на українізацію образів”.

Українізують не тільки моду, а й побутові речі. До прикладу, українська компанія з виробництва подарункових коробок після 24 лютого почала активне виробництво продукції в кольорах українського прапору.

Артем Шишкін, співзасновник компанії CooverBox, локальний координатор World Central Kitchen: “Перше, з чого ми почали, – це ми надіслали російський корабель дуже далеко. А потім вже пішли патріотичні, про нашу Україну коробочки з мапою України та просто жовто-блакитні. Це моя улюблена, дуже мені подобається — це проєкт від Banda Agency. Разом з ними ми створили цю коробочку, яка відображає нашу країну”.

Співзасновник компанії, та за сумісництвом локальний координатор World Central Kitchen, зазначає: зараз дуже великий попит саме на проукраїнське оформлення товарів.

Артем Шишкін, співзасновник компанії CooverBox, локальний координатор World Central Kitchen: “Ми ж постачали продукти і хотіли, щоб ці продукти на щось надихали. То ми зробили такі патріотичні продукти з назвою «PEREMOGA» в жовто-блакитних кольорах, щоб люди брали і відчували скоре настання перемоги”.

Кожен українець знає: «перемога» вже зовсім скоро буде не тільки брендом з мотиваційним оформленням, а реальністю.