Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Свідок злочинів росіян»: актриса з Маріуполя місяць виживала у заблокованому місті

Втеча з пекла. Актриса маріупольського народного театру «Театроманія» Марія Бойко місяць не могла вибратися з окупованого росіянами рідного міста. Вона на власні очі бачила злочини російських окупантів. Ба більше, дівчині вдалося вивезти фото та відео, які знімала у березні. Дніпро TV продовжує цикл сюжетів про українців, які через російську агресію втратили житло і роботу, але знайшли себе у нашому місті. Історія чотирнадцята: «Свідок злочинів росіян».

Марія Бойко до війни грала у маріупольському народному театрі «Театроманія». Місяць виживала у заблокованому місті. В її будинок влучила авіабомба, яка зруйнувала квартиру. Під час вуличних боїв росіяни не зважали на мирних людей.

Марія Бойко, актриса, помічниця режисера: «російські солдати просто заїжджали на танках і стріляли, куди бачили. Будинок, не будинок, їм було все одно. І тоді ми зрозумілі, що горить будинок, ми не можемо тут залишатися, ми задихнемося у підвалі. Всі люди піднялися і почали бігти у якомусь напрямку, щоб сховатися».

Окупанти тримали людей у лікарні. Виходити на вулицю не дозволяли, зривали злість на тваринах.

Марія Бойко, актриса, помічниця режисера: «Там була дійсно велика собака. В якійсь момент, вона навіть не лаяла, вона просто підняла морду і щось хотіла підійти понюхати. Її просто відвели з хазяйкою, і потім вони повертаються — у собаки перемотана скотчем морда, і вона так сиділа десь день».

Вдалося вирватися з Маріуполя. З родиною йшли пішки 20 кілометрів. Дорогою до Бердянська людей підібрав водій вантажівки. З квітня оселилася в Дніпрі. Працює у Драмікомі.

Марія Бойко, актриса, помічниця режисера: «Я відчуваю тут себе спокійно. Я можу ходити по вулицям і бачити: «О, щось схоже в архітектурі було і в нас, в нашому місті Маріуполі». І це дуже приємно».

У театрі відбулась прем’єра комедійного детективу «Барбер-шоу». Для Марії — це перший досвід роботи у ролі помічниці режисера.