Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Свято на глибині 50 метрів: у Дніпрі нагородили медалістів

«Золота надія». Цьогоріч, вже за традицією воєнного часу, нагородження золотих та срібних медалістів провели на глибині 50-ти метрів під землею — на одній зі станцій метро. На свято зібрали справжніх розумників, які набрали по 200 балів на Національному мультипредметному тесті.
«Анастасія — срібний медаліст, отримала 200 балів з української мови та біології».

Окрім наукових талантів, дівчина має й творчі — до свята власноруч вишила пошиту мамою сукню. Ба більше, етнічні прикраси теж створила сама. Про іспити згадує з посмішкою.

Анастасія Станіславова, медалістка: «У мене є досвід написання олімпіад, тож НМТ для мене був досить легким та знайомим. І в принципі сам іспит не дуже важкий. Це було цілком реально».

«Золота надія» — церемонія нагородження випускників, які здали на високі бали НМТ та отримали золоті та срібні медалі.

Олександр Санжара, секретар Дніпровської міської ради: «Тут зібралися найкращі, найстаранніші, найрозумніші, найдисциплінованіші. Вони просто зробили все, щоб показати гарний результат, показати гарний рейтинг своїх шкіл та показати, що їхні вчителі можуть ними пишатися».

Свято запланували із сюрпризом — випускник може виграти в лотерею подарунок для рідної школи.

Ксенія Сушко, заступниця міського голови, директорка департаменту гуманітарної політики ДМР:
«Тобто якщо він для школи зможе витягнути щасливий квиток, то він виграє для своєї школи подарунок. Це така цікавинка вже традиційна, торік теж така була».

Попри війну та виклики навчання онлайн, у місті збільшилась кількість медалістів. Торік їх було 255, а цьогоріч золоту медаль отримав 271 випускник.

Міський голова Дніпра Борис Філатов привітав у відеозверненні кращих з кращих.

Борис Філатов, міський голова Дніпра: «Будьте нестримними, як український контрнаступ, бо ви вільні від народження і незламні. Всупереч всім обставинам. Дніпро пишається вами завжди!»

Читайте також: На Дніпропетровщини створять групи, які допомагатимуть жертвам гендерного насильства