Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Сусідські війни: чи реально позбутися незаконної прибудови у житловому будинку

Небезпечне сусідство. У Дніпрі мешканці одного із будинків вже більше року судяться з місцевими авторитетами. Вони вибили вікно в будинку та замість нього незаконно встановили двері на фасаді, а згодом на першому поверсі з’явилася прибудова. 

“Права у все одинаковые. Нет такого, что нежилое помещение, вот такое, и они имеют право там делать все что хочешь”.

Алла Морозова знову біля стін апеляційного суду. Вже більше року вона разом з мешканцями будинку по вулиці Чернишевського, 15 відстоює право на демонтаж незаконно встановлених дверей на фасаді їхньої багатоповерхівки.

Алла Морозова, голова ОСББ: “В начале были какие-то уточнения, от меня требовали паспорт дома, который был мной предоставлен. В принципе вынести решение уже вполне можно, потому что у них в деле лежит технический отчет, который делал сам ответчик. Они сейчас подали на нас в хозяйственный суд, чтобы мы забрали апелляционное дело, они подали в хозяйственный суд. Дело вообще дутое”.

Двері з’явилися тут ще у грудні 2020 року. Власник цього приміщення – бізнесмен Сосновський Іван Миронович. Згодом разом з Романом Скачковим, який потім став адвокатом у цій судовій справі, зробили прибудову та відкрили крамницю.
Жителі вирішили боротися з небажаними сусідами і подали до суду. Слухання справи відбувається вчетверте, двічі його переносили. Питання і цього разу не вирішили, і навіть журналістів до зали засідання не пустили.

В’ячеслав Коваленко, прессекретар Дніпровського апеляційного суду: “Можу пояснити, що на території України на сьогодні продовжений карантин, як ви знаєте, до 31 серпня. Також з боку вашого телеканалу заявки на участь не було”.

Ксенія Штомпель, журналістка: “Чому не було, я прийшла з листком”.

В’ячеслав Коваленко, прессекретар Дніпровського апеляційного суду: “Необхідно завчасно подавати заявку. А також у зв’язку з тим, що діє воєнний стан”.

Документ на допуск знімальної групи до участі у судовому засіданні був. А ось адвокати відповідача, як стверджує Алла, на обрії не з’явились.

Алла Морозова, голова ОСББ: “Это было заведомо ясно. И вас не пустили из-за того, что они заранее знали, что будет переноситься заседание из-за отсутствия адвоката стороны, которая отвечает за нарушения, и соответственно, благоустрий – заболел этот юрист, вроде бы”.

Зупинятися голова ОСББ не збирається. Каже, буде робити все, аби відстояти права місцевих жителів. Засідання суду знову перенесли ще на три місяці. Ми ж слідкуємо за розвитком подій.