Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Суми отримали зелений коридор: Україна вивозить цивільних

Україна закликає РФ не вдаватися до провокацій!

«Сьогодні має запрацювати гуманітарний коридор для міста Суми. Йдеться про евакуацію із міста Суми до міста Полтави цивільних мешканців», – повідомила віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Серед цивільних з Сум до Полтави буде евакуйовано іноземних студентів, зокрема громадян республіки Індія та КНР. Також, до Сум будуть доставлені гуманітарні вантажі: продукти та ліки.

Верещук зазначила, що узгоджений єдиний маршрут зеленого коридору для цивільних: Суми-Голубівка-Лохвиця-Лубни-Полтава. Колона з гуманітарними вантажами буде рухатися до Сум за маршрутом: Лохвиця-Андріяшівка-Ромни-Недригайлів-Суми.

«Жодні інші маршрути не погоджувались. Ми вже маємо інформацію, що російська сторона запланувала зрив роботи гуманітарних коридорів. Готуються маніпуляції з маршрутом, щоб змусити людей поїхати іншим шляхом. Не погодженим та небезпечним», – повідомила представниця Кабміну.

Було домовлено про початок режиму тиші о 9:00 за київським часом. Часові рамки роботи гуманітарного коридору до 21:00.

За словами голови Полтавської військової адміністрації Дмитро Луніна, до евакуації залучені 35 автобусів. У колоні – представники Червоного Хреста, медики.

Також, Кабмін надсилав російській стороні та Червоному Хресту розроблені маршрути для гуманітарних коридорів:

«Закликаємо Росію невідкладно погодити вказані маршрути», – Ірина Верещук.

https://dnipro.tv/wp-content/uploads/2022/03/img_9788.mp4