Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Судді Касаційного господарського суду не проголосували за дострокове звільнення скандального судді Богдана Львова

Судді Касаційного господарського суду голосували за дострокове звільнення скандального судді Богдана Львова. Не проголосували. Почали збирати пленум, але на допомогу прийшов голова Верховного Суду Всеволод Князєв. Тепер суддю Львова відраховано, СБУ розслідують його діяльність в рф, але на питання, чому людина з російським паспортом стільки років слугувала українські Феміді – відповіді досі немає. Ба більше, Львов залишається громадянином України і одночасно країни-агресорки. 

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв відрахував суддю Богдана Львова зі штату Верховного Суду. Таки сталося. Адвокат Руслан Ульянов назвав це «елегантним ходом» пана Князева.

«У Князева не лишилось іншого вибору, як видати такий наказ з метою мінімізації репутаційних збитків для судової влади в цілому».

Дійсно, одіозний суддя з російським громадянством, незадекларованою нерухомістю в москві, та нечистою репутацією наклав тінь на гілку судової влади в Україні.

Раніше, після оголошення СБУ факту наявності в нього російського громадянства, пана Львова позбавили доступу до державної таємниці. Але тепер мучить питання: що він встиг з неї винести за 8 років війни?
Повернемося до «елегантності» відрахування. Зняти Богдана Львова з посади намагалися голосуванням, але не вистачило… рівно одного голосу. Адвокатка Олена Доненко вважає це також приводом для роздумів.
Але чому Богдан Львов більше не голова Касаційного господарського суду, але все ще громадянин України?

Звернення про позбавлення його громадянства правозахисники подавали ще у вересні. Нині набирає підписів відповідна петиція на сайті Президента.
Охочих позбавити скандального суддю подвійного громадянства, тобто підписантів петиції, набралося вже більше 23,5 тисяч.

Чекаємо на реакцію Президента і наслідки для Богдана Львова – відрахованого судді Верховного Суду у відпустці.