Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Сучасні кабінети лікарів та інклюзивність: у Дніпрі цьогоріч відремонтували 9 амбулаторій

Дніпряни мають отримувати медичні послуги в комфортних умовах. Чергова по місту, заступниця директора Департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міськради Олександра Бодня, перевірила хід ремонтних робіт в амбулаторіях лівобережжя. 

«Тепер у нас чудова амбулаторія. Зараз у нас працюють 5 лікарів, обслуговуємо майже 6 тисяч населення».

В амбулаторії на лівому березі Дніпра нещодавно коштом міського бюджету зробили поточний ремонт усіх приміщень. Замінили комунікації і вікна. Кабінети облаштували всім необхідним. Вистачає і медпрепаратів.

«Є вакцини від поліомієліту, гепатиту, від інших хвороб».

Лікарі тут працюють щодня, а на вихідних є черговий. І пацієнтів більшає.

Маргарита, сімейна лікарка: «Щодня приблизно до 30. З настанням осені починаються сезонні вірусні захворювання, алергічні захворювання, тому більше пацієнтів».

На випадок блекауту у медзакладі є бензиновий генератор, який живитиме всю систему.

«Добре, а система при цьому працює, інтернет?» — «Так, підключається і все працює».

Олександра Бодня, заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення ДМР: «Раніше тільки в коридорах була вода, стояв умивальник, раковина. Наразі є у кожному кабінеті. Я ремонтом задоволена. Амбулаторія знаходиться на 1 поверсі житлового будинку, тут є великий пандус».

У червні почався ремонт третього і четвертого поверхів ще одного центру первинної медико-санітарної допомоги.

Галина, лікарка, керівниця медзакладу: «Просили міську раду, і за кошти міського бюджету у нас робиться ремонт в наших кабінетах, де приймають лікарі. І це, безумовно, покращить умови для надання меддопомоги нашим пацієнтам».

Замінили всі комунікації, встановили нові пластикові вікна, вирівняли підлогу, стіни і полагодили стелю. У центрі працює 51 сімейний лікар. Щодня десяткам пацієнтів спеціалізовану допомогу надають 19 лікарів. Є в амбулаторії і кімната для надання психологічної допомоги. А ще готують до ремонту найпростіше укриття, де під час тривоги можуть перечекати медики і пацієнти.

Олександра Бодня, заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення ДМР: «З ким би не спілкувалися, пацієнти чи лікарі, всі дуже задоволені. Тож працюємо далі, робимо ремонти та оновлюємо нашу медичну сферу».

Усі ремонті роботи і облаштування на цьому об’єкті на завершальному етапі.

Читайте також: Студенти на офлайні: чому молодь залишається в країні та обирає українську освіту