Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Студія звукозапису відкрилася у дніпровській музичній школі №16

Успішні проекти – це ті, над якими працюють, переконані переможці проекту “Бюджету участі”. Активні дніпряни четвертий рік поспіль беруть участь у розподілі коштів місцевого бюджету, втілюючи в життя свої ініціативи. Починаючи з 2017 року, завдяки проектам оновлення благоустрою, розробленим мешканцями у різних районах Дніпра, місто змінюється на краще. Серед найактивніших учасників – 16 музична школа. За останні два роки заклад переміг із чотирма проектами, чим зміг суттєво покращити умови навчання. 

У підвалі багатоповерхівки, за новеньким парканом із нанесеними на нього нотами мелодії відомого «Щедрика», знаходиться 16 музична школа.

“Подивіться, яка краса у нас зараз, у нашому холі”.

У відновленому нещодавно холі директорка закладу Олена Коваленко із задовленням проводить екскурсію:

“Який у нас чудовий коридор”, – “Це після Бюджету участі?” – “Це тільки після Бюджету участі”.

Директорка пригадує, як бідували педагоги з дітьми у застарілому приміщенні. Ремонту не було тут років зо 20. Аж поки школа не розробила власні проекти, аби взяти участь у міському проєкті “Бюджет участі”.

Олена Коваленко, директорка дитячої музичної школи № 16: “Музика –  це прекрасно, ви знаєте, це чудово просто. Але необхідно створювати умови для того, щоб дітки наші розвивалися гармонійно. Тому перше, що ми зробили у 19-му році, – виграли два проекти. Один з них – двері в кожен музичний клас. Ми поміняли двері. І другий проект був – театр пісні на Калиновій, де ми закупили апаратуру для нашого відомого ансамблю “Україночки” і хору старших класів”.

Апетит приходить у процесі, як говорять у 16-й музичній школі. Так, у 2020 році заклад привів до перемоги ще два своїх проекти. Спочатку відремонтували хол, а далі – закупили звукове обладнання для власної музичної студії.

“По-перше, придбали якісний комп’ютер, на якому можно якісно обробляти те, що ми записали в студії. Це навушник, це підсилювачі різні, шнури, студійний мікрофон”.

Нам одразу демнструють, що саме вихованці 16-ї музичної школи записали у студії.

За 5 років існування “Бюджету участі” у Дніпрі, дев’ять музичних шкіл міста взяли у ньому участь. 16 школа – одна з найактивніших. За останні два роки переможними стали 4 проекти, говорять у міськраді.

Владислав Соловйов, представник департаменту інноваційного розвитку Дніпровської міськради: “Основна закупівля – це обладнання, музичні інструменти та інше приладдя, яке потрібне для навчання саме у музичній сфері. А також є і проекти, які виділяються серед однотипних, які стосуються оновлення музичних кабінетів, оновлення холу та іншого оновлення, яке потрібно для осучаснення музичних шкіл”.

Оновлення холу та закупівля звукової студії обійшлися у 400 тисяч гривень, додає директорка. Говорить, попередні виграші мотивують, тож брати участь будуть і надалі. Зараз розробляють план на більш масштабний проект, ніж були до цього.

Олена Коваленко, директорка дитячої музичної школи № 16 Дніпра: “Нам вкрай необхідні ще такі інструменти для нашої музичної школи. Ми бажаємо закупити ось таку ще ударну установку для того, щоб наша молодь могла грати сучасну музику. І ми дуже хочемо закупити новий комлпект інструментів для ансамблю українських інструментів”.

А ще у школі планують зробити ремонти у кабінетах, аби музичні інструменти не псувалися від температтурних змін. Адже освітній заклад майже 50 років розташовується у підвальному приміщенні.