Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Студенти медичного університету обирають військові направлення

Майбутні захисники. У Дніпрі студенти медичного університету проходять навчання на військовій кафедрі декілька років. Більшість з майбутніх лікарів вмотивовані рухатись далі і стати бойовими медиками. 

Вогнева підготовка, мінна безпека, розбір автомату, використання засобів індивідуального захисту. Це лише мала частина навичок, яким навчають студентів військової кафедри у медичному університеті.
Єлизавета — студентка 5-го курсу. Обрала військову кафедру на другому курсі. Говорить, що напрямок їй дуже імпонує.

Єлизавета Довгань, студентка Дніпровського державного медичного університету: «Заняття були. Вони складалися з двох частин — це була практична та теоретична частини. На практичній частині випрацьовували практичні навички, які б знадобилися як студенту, бойовому медику, взагалі цивільній людині в умовах військового часу».

Разом зі своїми колегами за фахом дівчина офіційно склала присягу військового медика.

«Урочисто присягаю українському народові завжди бути йому вірним і відданим. Обороняти Україну, захищати її суверенітет».

Студентів на військову кафедру набирають на конкурсній основі. За словами завідувачки кафедри, приймають тільки мотивованих студентів, впевнених у своєму виборі.

Олена Сорокіна, завідувачка кафедри медицини катастроф та військової медицини: «Військова спеціальна підготовка у нас проходить і військова медична підготовка. І це багато. Плюс — вони проходять підготовку на інших кафедрах – військова польова хірургія, терапія. Тобто вони одержують весь спектр знань, необхідних для гідного ведення військового медика».

Чоловік Тетяни вже лікар, з початку повномасштабного вторгнення став на захист України.

Тетяна Терянік, студентка Дніпровського державного медичного університету: «Він сказав, що якщо почнеться, то я піду. І дійсно, в перший же день, 24-го, він пішов до територіальної оборони, і наразі він лікар медичного пункту військової частини».

Наразі студенти, які склали присягу, повинні закінчити університет, перш ніж відправитись на свої перші бойові.

Читайте також: У Дніпрі презентували унікальний електронний каталог «Відчуй Дніпро»