Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Курс валют: офіційний курс долара знизився до мінімуму за останні 15 місяців

Купувати чи ще почекати? На готівковому ринку курс долара знизився на 5 копійок у купівлі та продажу. Євро подешевшало на 8 копійок у купівлі та на 3 копійки у продажу. Чи збільшилась кількість бажаючих купити валюту та які прогнози дають експерти – дізнавалась Орина Гягягєва.

Офіційний курс долара спустився до чергового мінімуму. Станом на друге листопада на готівковому ринку долар знизився на 5 копійок у купівлі та продажу. Євро також впав на 8 копійок.

Дніпрянка Марі цьому радіє, тому зранку поспішила до обмінника.  

«Взагалі я купую долар, тому що я відкриваю власну справу, тому відмовитись я не можу. Також я їзджу за кордон тому це обов’язково», – каже Марі.

А от Вадим уважно слідкує за курсом, але не поспішає із купівлею. В нього все по плану.

«Сьогодні ні. А будете чекати? Ні, я не буду чекати. Є такі дні, в які я закуповую там. Коли зарплата буває, на чорний день треба відкладати», – розповідає дніпрянин Вадим.

Чоловік впевнений, що курс буде залежати від фінансової допомоги наших іноземних союзників.

Експерти запевняють, що окрім допомоги, ситуація з курсом валюти залежатиме і від дій Нацбанку.

«На скільки буде своєчасно і в повному обсязі буде надходити макрофінансова допомога, від цього буде залежати в тому числі курс гривні до долару. Цей рік проблем не буде, цей рік нам своєчасно буде давати раніше досягнутих домовленостей. А от наступний рік є надзвичайною проблемою», – зазначає кономіст Олег Пендзін .

Тож, чи варто вкладати кошти у валюту, аби зберегти їх від знецінення, – кожен вирішує самостійно.

Читайте також: Книги для деокупованих міст: українська література повернеться в Маріуполь.