Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у лікарнях Дніпра рятують поранених захисників

Рятують тих, хто береже наші життя. Дніпровські лікарі щодня виконують багатогодинні надскладні операції, аби врятувати військових, які отримали поранення на фронті. Кожен з таких бійців має особливу історію. Цього разу своєю з нами поділився військовий Андрій.

Андрій – військовий психолог. Пізнав професію ще за цивільного життя. З військовими ж працює ще з 2014 року.

«Це робота із безпосередньо особовим складом підготовка до війни, до бою, тобто спілкування з ним, спілкування із особовим складом, з родичами також на мені лежить робота, якщо хтось загинув наприклад, то я працюю потім із родинами», – розповідає військовий психолог Андрій.

До лікарні потрапив понад місяць тому із між м’язовою гематомою. За цей час йому зробили 3 операції.

«Це була не бойова травма, це була травма під час несення служби. Але це там був великий ушиб то це грубо кажучи не від прильоту, а від обставин війни», – каже військовий психолог.

Андрій зізнається: не звик бути по іншу сторону реабілітації. Після одужання планує повернутися до своїх побратимів та продовжити свою роботу.

«Навіть якщо мене відправлять у відпустку бо після такої травми як правило відправляють на 30 днів на ВЛК, то я все одно поїду до своїх, провідаю, бо я більше місяця не був, я з розуму сходжу», – ділиться Андрій.

Військового психолога вже потроху готують до виписки.

Лікарі розповідають: найпоширеніші травми у наших захисників – вогнепальні та уламкові поранення.

Вадим – хірург, розповідає, на день проводять що найменше 3 операції. Здебільшого бійців доправляють із Донеччини та Запоріжжя.

«Бувають поступають бійці з маленькими дефектами на шкірі, але осколок проходе і він скажімо так, уражує і кістку і нерви, і судини, тому в цьому складність» , – зазначає хірург Вадим.

Час стабілізації залежить від травми. 

«Бувають тяжкі пацієнти, вони проходять у нас лікування в віділенні реанімації та інтенцивної терапії, потім стабілізують переводять сюди і ми тут доліковуємо, частину бійців ми евакуюємо на західний напрямок», – розповідає хірург.

Щодня медики у міських лікарнях Дніпра працюють, аби вберегти життя та здоров’я тих, хто береже у свою чергу нас на фронті.

Читайте також: Протягом дня три громади Нікопольщини потрапили під ворожий удар.